İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Nami, hükümetin müzakere sürecine bakışını yineledi

Nami, hükümetin müzakere sürecine bakışını yineledi

Dışişleri Bakanı Özdil Nami Ankara'daki temaslarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 17/04/14 08:38
okuma süresi: 4 dak.
Nami, hükümetin müzakere sürecine bakışını yineledi
A- A A+

Dışişleri Bakanı Özdil Nami Ankara'da Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Çavuşoğlu görüşmede, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ilk çalışma toplantısını gerçekleştireceklerini söyledi.

Çavuşoğlu, "Protokol ile KKTC ile AB arasında özellikle bizim de açılmasını istediğimiz fasıllarla ilgili birçok konuda uyum sağlanabilmesi için yapılan çalışmalar var. Ama bu protokol çerçevesinde AB Bakanlığı olarak biz de her türlü desteği vereceğiz, Karşılıklı tecrübelerimizi paylaşacağız. Birlikte projeler üreteceğiz, projelerin finansman kaynağını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Türkiye olarak her zaman Kıbrıs müzakerelerini desteklediklerini yineleyen Çavuşoğlu, "Sürecin daha da hızlanmasını arzu ediyoruz. Temsilcilerin haftada bir değil, en az iki defa buluşmasını ve liderlerin daha sık buluşarak, birçok konuda uzlaşma sağlamasını arzu ediyoruz. İnşallah bu yıl içinde de bir sonuca ulaşılmasını, adada kalıcı adil bir barışa ulaşılmasını arzu ediyoruz. İki liderin açıkladığı metin temellerinde barış arzu ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Nami de, hükümetin müzakere sürecine bakışını yineledi.

Nami, "Hükümet olarak ortak açıklamayı destekliyoruz. Ortak açıklama çerçevesinde yeni bir kapsamlı çözüme ulaşılmasını istiyoruz. Elbette çözüm AB'yi Kıbrıslı Türklerin hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirecek. Kıbrıslı Türkler yeni kurulacak federal yapıda; AB kurumlarında da yerlerini almak zorunda. Kuralları başkasına tabi değil, kendi imkanları dahilinde uygulamak durumunda. Bu önemli bir süreç" dedi.

Avrupa Birliği'nin Kıbrıslı Türklere yönelik destek vermediğine dikkati çeken Nami, Türkiye ile işbirliğine önem verdiklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, yarın sabah Türkiye Diplomasi Muhabirleriyle bir araya gelecek. Daha sonra Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'la Başbakanlık Merkez Binada görüşecek. Nami Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme yapacak.

Bakan Nami, BRT1 Ana haber bültenine telefonla bağlanarak Ankara temaslarının ilk gününü değerlendirdi.

Çavuşoğlu ile son derece faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Nami, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Atalay ile de görüşeceklerini ve son dönemde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek desteklerini talep edeceklerini kaydetti.

Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kıbrıs temasları çerçevesinde iki bakanlık arasında işbirliği protokolü imzalandığını anımsatan Nami, "bugünkü toplantıda da bu işbirliğinde kısa sürede somut projelere nasıl yer verebiliriz; hangi projelere öncelik tanımalıyız; bunları masaya yatırdık bazı kararlar aldık. Bunları da tabii ki Sayın Atalay ile koordinasyonla yapacağız. Başka konularda işbirliğinin artması için görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.