İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kan donör veri bankası için protokol imzalandı

Kan donör veri bankası için protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kan Donör Veri Bankası oluşturulması için protokol imzaladı.

Yayın Tarihi: 17/04/14 13:47
okuma süresi: 5 dak.
Kan donör veri bankası için protokol imzalandı
A- A A+

Kan vermek isteyen kişilerin kayıtlarının tutulacağı Kan Donör Veri Bankası oluşturulmasına ilişkin protokole Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca imza koydu. Golden Tulip Otel'de bugün düzenlenen protokol imza töreninde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.

Kan vermek isteyen gönüllüler 28 Nisan'dan itibaren, KKTC Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde oluşturulan Kan Donör Veri Bankası'na, Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e isim soy isim ve kan gruplarını yazarak, ücretsiz şekilde SMS atabilecek.

GÜLLE: "TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN SÜREKLİLİĞİ ÖNEMLİ"

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, törende yaptığı konuşmada, kan bağışı ve toplumsal dayanışmanın sürekliliğini sağlamanın önemine vurgu yaptı.

Doğru hedef ve doğru organizasyonla başarıya ulaşılabileceğini ifade eden Gülle, thalassaemia gibi hastalıklar nedeniyle sürekli kana ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

Kronik hastalar için her ay bin ünite kan ihtiyaç olduğunu, ameliyatlar, trafik kazaları gibi unsurlar eklendiğinde bu ihtiyacın bin 500 üniteye çıktığını dile getiren Gülle, bakanlık çalışmaları kadar halkın duyarlılığının da önemli olduğunu kaydetti.

Halkın genel olarak kan ihtiyacı konusuna duyarlı olduğunu ancak bunun sürekli hale getirilmesi gerektiğini anlatan Gülle, özellikle kronik hastalar için düzenli kan verilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sürekliliğin iyi bir organizasyonla sağlanabileceğini kaydeden Gülle, Kan Donör Veri Bankası'nın bu ihtiyaçtan doğduğunu anlattı.

Gülle, bu bağlamda, kurumsal alt yapısı olan ve sosyal sorumluluk projeleri konusunda hassas bir kurum olan Kuzey Kıbrıs Turkcell'le Kan Donör Veri Bankası projesini başlattıklarını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in teknik altyapısı kullanılarak oluşturulacak Kan Donör Veri Bankası'nın ilerleyen dönemde düzenli kan bağışları için de kullanılacağını dile getiren Gülle, kan verme bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Gülle, toplumsal sorumluluk adına önemli bir proje olan Kan Donör Veri Bankası'na katkı koyanlara teşekkür ederek, projenin tanıtım etkinliğinin 28 Nisan'da yapılacağını da sözlerine ekledi.

KARAATMACA: "400 BİNDEN FAZLA TURKCELL KULLANICISI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİLECEK"

Törende konuşan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, kanın yaşamsal bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, Kan Donör Veri Bankası'nın Kuzey Kıbrıs Turkcell'in en anlamlı sosyal sorumluluk projelerinden olduğunu söyledi.

Amaçlarının 'acil kan çağrıları'na teknolojinin ve mobil iletişimin katkısıyla çözüm üretmek olduğunu ifade eden Karaatmaca, herkesi kan vermeye çağırdı.

"Kan Donör Veri Bankası'nın güçlenmesi için Kuzey Kıbrıs Turkcell, tüm teknolojik altyapı, donanım ve insan kaynağını seferber etmiştir" diyen Karaatmaca, 400 binden fazla Turkcell kullanıcısının kan bağışına, bilgilendirme SMS'leri ile davet edileceğini belirtti.

Gönüllülerin, isim, soy isim ve kan grubunu yazarak Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e SMS gönderip, Kan Donör Veri Bankası'nda yer alabileceklerini kaydeden Karaatmaca, "Bu önemli projede Kuzey Kıbrıs Turkcell'le birlikte olarak bizleri onurlandıran Sağlık Bakanlığımıza, tüm yönetici ve çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Karaatmaca, tüm gönüllüleri 28 Nisan'dan itibaren Kan Donör Veri Bankası'na katılmaya ve kan vermeye çağırdı.

KAN DONÖR VERİ BANKASI HAKKINDA

Kan Donör Veri Bankası, kan ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla verileri toplayacak, ihtiyaç olduğu zaman ulaşılabilmesini sağlayacak bir kan veri bankasıdır.

Kan vermek isteyen gönüllüler 28 Nisan'dan itibaren, KKTC Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde oluşturulan Kan Donör Veri Bankası'na, Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından, isim soyisim ve kan gruplarını yazarak, ücretsiz şekilde SMS atacak.

Kan vermek için yapılan başvurular kan bankasına aktarılacak. İhtiyaç durumunda Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından donörlere ulaşılarak kan alınması sağlanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.