İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

UBP, ittifaktan çekilme kararı aldı!

UBP, ittifaktan çekilme kararı aldı!

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti Ulusal Güçler ile ipleri kopardı.

Yayın Tarihi: 18/04/14 07:20
okuma süresi: 2 dak.
UBP, ittifaktan çekilme kararı aldı!
A- A A+

Kıbrıs Postası

Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu, yerel seçimlerde yola DP-UG'siz gitme kararı almasının ardından, az önce Ulusal Birlik Partisi Genel Merkezi'nde Yönetim Kurulu'nu toplayarak DP-Ug ile yerel seçimlerde yapacağı işbirliğinden ayrılma kararı aldı!

Ulusal Birlik Partisi, 28 bölgede kendi adayıyla seçime girecek.

DP-UG'de geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen Genişletilmiş MYK toplantısının ardından, UBP Genel Yönetim Kurulu bugün saat 15:00'te toplanıp, DP-UG'nin ittifaka ilişkin tavrını ve yerel seçimlerdeki kararını belirleyecekti.

Toplantılardan sonra açıklama yapan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, aldıkları kararı duyurdu.

Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın prensip anlaşmalarına uymayan tasarruflarına rastlandığını savunarak, "Her iki partinin de belediye başkan adaylıklarına milletvekili önermemeleri yönündeki prensip anlaşması, çiğnenmiş, DP-UG Genel Başkanı, bir milletvekilini İskele'de başkan adayı göstermesi ve kararında ısrar etmesiyle dinamitlenmiştir" dedi.

DP-UG Genel Başkanı'nın geçtiğimiz akşamki toplantı sonunda hem ittifaka hem de İskele'de bir milletvekilinin adaylığına devam kararı alındığını açıkladığını ifade eden Özgürgün, "Denktaş, bu kararla güç birliğini kendisi sonlandırmıştır" iddiasında bulundu.

Hüseyin Özgürgün, gelinen noktada UBP'nin yerel seçimlere tek başına katılacağını; bu kararın Meclis Grubu ve genişletilmiş GYK toplantılarında oybirliğiyle alındığını duyurdu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.