İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Taşeronlar Birliği'nden Amcaoğlu'na tam destek

Taşeronlar Birliği'nden Amcaoğlu'na tam destek

UBP Gönyeli Belediye Başkan adayı Olgun Amcaoğlu Taşeronlar Birliği'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 17/04/14 16:48
okuma süresi: 4 dak.
Taşeronlar Birliği'nden Amcaoğlu'na tam destek
A- A A+

Taşeronlar Birliği başkanı Osman Amca, Belediyeciliğin ve yapılaşmanın Taşeronlar Birliği'ni doğrudan ilgilendiren bir alan olduğuna değinerek, Belediyelerin yapılaşma alanında açmış oldukları ihalelerin devlet ihalelerinden daha fazla olduğuna vurgu yaptı. Amca, belediye yönetimlerinin kayıt dışı ve kaçak işçileri kontrol altına alamadıklarından yakındı.

Taşeronlar Birliği ihale gerektiren işleri ihale açmadan yapan belediyeler kayıt dışı işçi çalıştırılmasından yakındı.

Amca sözlerine şöyle devam etti;

'İhale açılan işlerde de ihaleyi kazanan şirketlerin birçoğu sigorta, vergi ve KDV ödemiyor. Belediyeler bu duruma göz yummaktadır. Bunun nedeni de yarı fiyatına mal edilen işçiliklerden dolayı maliyetleri aşağıya indirmesidir.

Belediye yöneticileri bölge halkını düşünerek kayıtlı iş yapmalıdır. Böylelikle para ülkemizde kalır ve bölge esnafı kalkınır.

Devlet kendi yaptığı yasalara uymayarak iş dünyasına kötü örnek oluyor. Belediyelerde yapılan kaçak işler kalitesiz olduğundan dolayı yapılan her işi bir kez daha yapmak zorunda kalıyorlar. Ucuza mal etmek amacı ile uygulanan zihniyet çok daha fazla pahalıya mal oluyor.

Halkın ödediği vergi ve ücretler bir hiç uğruna harcanıyor. Kayıt dışına harcanan her kuruş ülkemizden uçup gidiyor. Bu çarpık yapıyı sonlaştıracak kaçak işçiliğe son verecek ve denetim yapacak bir başkanın arkasında olacağız'

Amca, bu uygulamaların devam etmesi halinde eylem uyarasın da bulundu. Diyalog yolu ile sorunları çözmeye çalıştıklarını belirten Amca, her an eyleme gidebileceklerini vurguladı.

UBP Gönyeli belediye başkan adayı Olgun Amcaoğlu Taşeronlar Birliği'ne yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Amcaoğlu sözlerine şöyle devam etti;

'Yerel ve genel yönetimlerin esas hedefin insan olduğunu düşünürsek, yapılacak hizmetlerde Sivil Toplum Örgütleri ile Kurumların görüşleri ve düşünceleri çok büyük bir değer arz etmektedir. Özellikle bu süreçte sizin gibi çok büyük bir kitleyi temsil eden kuruluşları, bölgenin esnafını, kurumları ve herkesi birebir ziyaret ederek, görüşlerini almak istiyoruz. Özellikle projelerde tüm beklentileri ve istekleri hayata geçirme noktasında Gönyeli'nin geleceğinde bu düşüncelere yer vererek, bir farkındalık ortaya koymazsanız bugün uygulanan klasik belediyecilik temel merkezden hareket ederek, ben yaptım oldu düşüncesi ile Gönyeli'yi yönetirseniz zaten birlikleri ziyaret etme ve sorunlarını dinleme yoluna gidemezsiniz.

Birliklerin sıkıntıları, yerel yönetimde yaşayan tüm insanların sıkıntılarını oluşturmaktadır. Biz bunun farkındayız. Gönyeli gibi süratle büyüyün bir kent uzun vadede planlar yapılarak, 5-10 yıl sonraki Gönyeli'yi inşa ederken teke tek sizlerle muhatap olmak zorundayız.

Biz bunu biliyoruz ve kolektif düşünerek hareket ediyoruz. Bunun önemin de farkındayız. Bizim gailemiz bugünü kurtarmak değildir. Klasik belediyecilik de değildir. Sizin gibi kuruluşlar ile omuz omuza verip, Gönyeli'yi çok iyi yerlere taşıyacağımızdan eminim.'

KIBRIS TÜRK İNŞAAT TAŞERONLARI BİRLİĞİ BAŞKANI

OSMAN AMCA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.