İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

AHDR: "İki Toplumlu Mağusa İnsiyatifi'nin, Ayin'in için gösterdiği çabayı takdir ediyor ve destekliyoruz"

AHDR: "İki Toplumlu Mağusa İnsiyatifi’nin, Ayin'in için gösterdiği çabayı takdir ediyor ve destekliyoruz"

AHDR yarın Mağusa'da gerçekleşecek ayinle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 17/04/14 18:19
okuma süresi: 2 dak.
AHDR: "İki Toplumlu Mağusa İnsiyatifi’nin, Ayin'in için gösterdiği çabayı takdir ediyor ve destekliyoruz"
A- A A+

Paskalya öncesindeki Kutsal Cuma ayininin yarın Gazimağusa Suriçi Ay İkserino Kilisesi'nde yapılacak olması, Kıbrıs'taki toplumlararası ilişkiler adına önemli bir gelişme olmakla birlikte, bölünmüş ülkemizin barışa taşınması adına da önemli bir adımdır.

Yarınki ayin, iki toplum arasındaki işbirliğinin ne kadar yararlı olabileceğini gösteren ve gelecek için güven yaratan bir gelişmedir.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) olarak bunun gerçekleşmesini sağlayan başta İki Toplumlu Mağusa İnsiyatifi ve Mağusa Bizim Şehrimiz" organizasyonları olmak üzere tüm iki toplumlu gruplara destek bildirir ve tebrik ederiz.

Ayrıca, Dinlerarası Diyalog İnsiyatifi yoluyla bir araya gelerek, toplumlar arasında güven oluşturup, barış ve yakınlaşma için köprü kuran Kıbrıstaki dini liderlere saygılarımızı sunarız.

Ayrıca Mağusa'nın Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Belediye Başkanları'nın politik desteklerini de selamlıyoruz.

Bu örnek, Kıbrıs Sorunu'nun çözümü için yapıcı diyalog ve etkin işbirliği ihtiyacına duyulan gerekliliği de ortaya koyuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.