İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Nami: "Bu istişareler artarak devam edecek"

Nami: "Bu istişareler artarak devam edecek"

Ankara temaslarını tamamlayan Dışişleri Bakanı Özdil Nami Adaya döndü.

Yayın Tarihi: 18/04/14 08:02
okuma süresi: 2 dak.
Nami: "Bu istişareler artarak devam edecek"
A- A A+

Temaslarını "verimli olarak nitelendiren Nami, gerek AB uyum çalışmaları gerekse de Kıbrıs konusunda Türkiye 'deki yetkililerle temasların süreceği mesajı verdi.

Bakan Nami Ercan Havalimanı'nda BRT'ye yaptığı açıklamada ODTÜ'de konferans vermek amacıyla gittiği Ankara'daki temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Nami, Ankara'da yabancı basın mensupları ve dış basını takip eden basın mensupları ile bir araya geldiğini ve Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri değerlendirdiklerini kaydetti.

Ankara'da bulunduğu süre içerisinde Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüklerini kaydeden Nami, görüşmelerin oldukça faydalı geçtiğini söyledi.

Nami, "gerek müzakerelerin içinde olduğu son durum gerek Avrupa Birliği uyum çalışmalarımıza verilen destek ve bunun ileriye nasıl taşınabileceği gerekse de ikili ilişkilerimizi ilgilendiren diğer hususlar hakkında görüş alışverişinde bulunduk' bazı kararlar ürettik. Bunların ilerde somut projelerle yaşama geçmesi için neler yapılması gerektiğini de karara bağladık. O açıdan oldukça verimli bir ziyaret oldu. Bu ziyaretlerimiz devam edecek. Bu karşılıklı istişareler yoğun bir şekilde hem kapsamlı müzakere süreci bağlamında hem de KKTC ve Türkiye ilişkilerinin daha ileriye taşınması için artarak devam edecek" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.