İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ustalar, "usta öğretici" belgelerini aldı

Ustalar, "usta öğretici" belgelerini aldı

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) 'na üye çeşitli meslek dallarından birçok usta, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Usta Öğretici Kursu"nu başarıyla tamamlayarak düzenlenen bir organizasyonda belgelerini aldılar.

Yayın Tarihi: 18/04/14 12:40
okuma süresi: 2 dak.
Ustalar, "usta öğretici" belgelerini aldı
A- A A+

Hamitköy'de bulunan Meril Restoran'da düzenlenen organizasyonda konuşma yapan KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, eğitimin yaşam boyu büyük önemi olduğunu, mesleğin kalitesini yükseltmede, yeni ustaların yetişmesinde ve mesleklerin sürekliliğinin sağlanmasında eğitimin şart olduğunu ifade etti. Tulga, bu eğitimleri alan ustaların ellerinin yalnız mistri, tornavida, çekiç ve bıçkı tutmayacağını, aynı zamanda çırakları yetiştirme gibi bir misyonlarının da olacağını vurgulayarak, kendilerini tebrik etti.

Mesleki Eğitim Dairesi Müdürü Metin Gültekin, Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasa taslağının Cumhuriyet Meclisi'ne gönderildiğini, bu yasa değişikliğiyle çıraklık ve meslek eğitiminin kalitesinin artacağını önemle belirtti.

KTEZO Genel Sekreteri ve Eğitim Koordinatörü Taner Akcan ise usta öğreticilik kurslarının çırak öğrencilerin gelişimlerinde son derece önemli olduğunu söyledi. Usta öğreticilerin yetişkinlerin meslek eğitiminde de çok önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Organizasyona Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın eğitmenleri ile birçok usta katıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.