İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bes'ten Lefkoşa'da eylem uyarısı

Bes'ten Lefkoşa'da eylem uyarısı

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Dipkarpaz Belediyesi'nde 16 Nisan tarihinde başlatılan süresiz grevin üçüncü gününü doldurmasına rağmen herhangi bir gelişme sağlanmadığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 19/04/14 15:15
okuma süresi: 4 dak.
Bes'ten Lefkoşa'da eylem uyarısı
A- A A+

BES, bu noktadan sonra bugün durum değerlendirmesi yapan sendika yönetim kurulunun, önümüzdeki haftadan itibaren bir dizi eylem planı programlayarak, eylemin Lefkoşa'ya taşınması kararı aldığını da kaydetti.

BES Başkanı Savaş Bozat yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Belediye Emekcileri Sendikasının 16 Nisan 2014 tarihinde başlatılan süresiz grev üç gününü doldurmasına rağmen herhangi bir gelişme sağlanmamıştır .

Bu noktadan sonra 19 Nisan 2014 tarihinde durum değerlendirmesi yapan sendika yönetim kurulumuz önümüzdeki haftadan itibaren bir dizi eylem planı programlayarak eylemin Lefkoşa'ya taşınması kararı alınmıştır.

21 Nisan Pazartesi günü saat 11 .00 'de Dipkarpaz Belediye Çalışanları ile KKTC meclisi önünde sorunlar seslendirilip Dipkarpaz Belediye başkanı Mehmet Demirci Ulusal Birlik Partisi genel başkanı Hüseyin Özgürgün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına verilen ,atılması gereken adımlar hakkında söz verildiği halde herhangi bir girişim yapmadıkları için protesto edilip göreve davet edileceklerdir .

Bu eylemden de herhangi bir sonuç çıkmaması halinde 24 Nisan 2014 Perşembe günü yine KKTC meclisi önünde bu kez üyelerimizin aileleri ve Dipkarpaz halkının bu süreçte yapılan eyleme destek veren halkı ile birlikte eylem gerçekleştirilecektir .

Bu eylemden de sonuca varılmaması halinde sendikamız 28 Nisan pazartesinden itibaren Ulusal Birlik Partisi merkez binası önünde çadır eylemi başlatmak üzere Lefkoşa Kaymakamlığı ve Lefkoşa Türk Belediyesine izin için baş vurarak eylemlerini burada sürdürecektir.

İsteklerimiz gayet açık ve nettir . Sn : Mehmet Demirci imza koyduğu Toplu İş Sözleşmesi gereklerini yapmalıdır.

2013 yılının haziran ayında sona eren Toplu İş Sözleşmesinin üzerinde 10 ay geçmesine rağmen imzalayacaktır. Ki bu süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 42/96 sayılı sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum yasası gereğince Sendikamızın başvurusu üzerine yapılan Uzlaştırma Kurulu toplantısına katılmamaları da bakanlığı 'da hükümeti 'de yasaları da ciddiye almadığının isbatıdır.

Ne çalışanı nede Dipkarpaz halkını mağdur etmek için belediye başkanlığı koltuğunda oturmadığını bir kez daha kendilerine bildirir sağduyuya davet ederiz."

Savaş Bozat
B.E.S Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.