İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği'nin 21. Olağan Merkez Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği'nin 21. Olağan Merkez Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği'nin yeni 30 üyeli Merkez Yönetim Kurulu onaylandı. Dernek başkanı, yeni seçilen Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılacak ilk toplantıda belirlenecek.

Yayın Tarihi: 19/04/14 18:37
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs Türk Emekliler Derneği'nin 21. Olağan Merkez Genel Kurulu yapıldı
A- A A+

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği'nin 21. Olağan Merkez Genel Kurulu, bugün Kamu İşçileri Sendikası'nın merkez binasında yapıldı.

Toplantının açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Demokrat Parti-Birleşik Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri katıldı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada Kıbrıs müzakerelerine değinerek, TDP'nin nasıl olursa olsun bir çözüm istemediğini, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in 11 Şubat'ta imzaladığı ortak açıklama doğrultusunda hızlı bir şekilde antlaşmaya varılmasını arzu ettiklerini kaydetti.

İç konularla ilgili olarak ise, geçmiş tüm hükümetleri eleştiren Cemal Özyiğit, "Biz hala daha Türkiye'den gelen yardımları, ülke olanaklarını ve değerlerini nasıl paylaşırız arayışı içerisindeyiz. Talan düzeni kuruldu bu ülkede.Hukukun üstünlüğü hala daha egemen kılınamadı" dedi.

Cemal Özyiğit, 2,5 yıl önce yapılan müdürlük sınavlarıyla ilgili yargının yeni yeni karar vermesini de eleştirdi.

Kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomi, gençlerin göç etmediği bir ülke görmek istediklerini ifade eden Özyiğit, TDP'nin hükümetin düşmesi beklentisi içerisinde olmadığını kaydetti.

Cemal Özyiğit, hükümet ortaklarının "didişmelerle gündem yaratmak yerine" hükümet politikasını uygulamaya odaklanması gerektiğini belirtti.

TOLGA

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga da konuşmasında, hükümeti "hiçbir ciddi soruna çözüm üretememekle" suçladı.

Ülke nüfusunun yüzde 20'si dışındakilerin satın alma gücünün azaldığını belirten Tolga, on binlerce alacak verecek davası bulunduğuna işaret etti.

Sağlık sistemini de eleştiren Tolga, vatandaşın sabah saat 06.00'da polikliniklerde sıra beklemeye devam ettiğini, hastaların aradığı ilaçların büyük bir bölümünün hastanede bulunamadığını savundu. Tolga, "Randevu sistemi ile doktora bakınmanın mümkün olmadığı konusunda bizzat kendim iddialıyım" dedi.

Tolga, "Daha fazla ilgi, daha fazla kolaylık ve daha fazla saygı görmek istiyoruz" diye konuştu.

Kıbrıs sorununa da değinen Mustafa Tolga, müzakerelerde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na destek belirtti ve "Barış ve çözüm istiyoruz. Ancak ne olursa olsun bir barış yerine ortaya koyduğumuz koşullarda bir barış olmalıdır" dedi.

Siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisini içeren bir antlaşma istediklerini belirten Tolga, "Kıbrıs Türkü'nü yeniden evinden, toprağından edecek bir anlaşmanın imzalanmasını da arzu etmiyoruz" dedi.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Bu arada Kıbrıs Türk Emekliler Derneği'nin 21. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Merkez Yönetim Kurulu onaylandı. Kurulda yer alan isimler şöyle:

"Lefkoşa'dan Mustafa Tolga, Ahmet Baysal, Vedat Uğural, Özer Çelik, Yaşar Artam, Hüdaverdi Durusoy, Güngör Mollaoğlu, Hüseyin Demirsu,

Gazimağusa'dan Zihni Bilgehan, Feridun Korkunal, Mehmet Ağaoğlu, Cehit Fenerci, Kamil Erel, Feriha Çağın ve Halil Mındık,

Girne'den Hasan Öztürk, Ünal Ergüven, Yaşar Özcemoğlu, Hasan Türker ve Özner Çağlar,

Güzelyurt'tan Fadıl İncirli, Hüsnü Onurkan, İsmet Yüksel ve Cemali Varoğlu,

İskele'den Mustafa Öztürk, Fevzi Çakmak, Mehmet Ali Öngören,

Lefke'den Şakir Öksüz, Refik Saydam ve Ahmet S. Oktay."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.