İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Mutsuzlar Ailesi yaşadıkları eve ulaşan yolun harap hali yüzünden isyân ediyor

Soyadları kader oldu!

Ülkemizin her köşesinde gözlemlenen yol sorunu, Mutsuzlar Ailesi'nin kaderi oldu…

Yayın Tarihi: 20/04/14 12:56
okuma süresi: 4 dak.
Soyadları kader oldu!
A- A A+

Eniz ORAKCIOĞLU - Kıbrıs Postası

Yukarı Dikmen'de yaşayan Sami Mutsuzlar ve Ailesi 1988 yılından bu güne değin yaşadıkları eve ulaşan yolun harap hali yüzünden isyân ediyor…

10 yıl önce dökülen asfaltın 1-2 içinde çöktüğünü fakat hala düzeltilmediğini, Belediyeye yapılan sayısız ricalara karşılık hep 'bugün yarın' denerek 'sistematik bir şekilde' oyalandıklarını söyleyen Mutsuzlar Ailesi, "hala yolumuzun dökülmesini bekliyoruz" dedi.

KKTC'de yol sorunu hiç bitmiyor. Yine kötü durumda bir yol ve yine mağdur bir vatandaş olan Sami Mutsuzlar Kıbrıs Postası'na evinin yolunun kötü oluşu yüzünden yaşadığı zorlukları anlatı. Gerçekten kötü durumda olduğunu gözlemlediğimiz yol araçlara da büyük zararlar veriyor. 8 senedir Mutsuzlar ailesinin belediyeye yaptığı ricalar yolun asfalt dökülmesine yardımcı olmamış. Her ricadan sonra bugün yarın diyerek 8 senedir bekleyen Mutsuzlar ailesi gerçekten mağdur olduklarını belirtti.

"Yol için bizi oyaladılar"

Yukarı Dikmen'de 1988'den bu yana inşa ettiği evinde yaşadığını söyleyen Sami Mutsuzlar, Kıbrıs Postası'na 1988 yılından bu yana yaşadığı mağduriyeti anlattı. Eski belediye başkanı tarafından 10 sene önce evin yoluna asfalt döküldüğünü kaydederek, bir müddet sonra bu yolun çöktüğünü, çatlamaya ve parçalanmaya başladığını söyledi. Yolun dökülmesinden bir iki yıl sonra çöp arabaları ve büyük araçların geçmesi nedeni ile uzun ömürlü olmayan yolun yeniden dökülmesi için şimdiki Belediye Başkanına rica ettiklerini belirten Sami Mutsuzlar, "Her ricamızda bizi oyaladılar ve bugün yarın diyerek 8 sene var yolumuzu dökmediler" dedi.

"Yol konusunda mağduruz"

Mutsuzlar, her vatandaşın bazı haklara sahip olması gerektiğini söyleyerek, "Herkesin mahallesi veya yolu asfaltlanırken, biz hep bekledik. Yol konusunda uzun yıllardır mağduruz. Evime yerleştiğim günden buyana doğru dürüst bir yolumuz olmadı. Yolun hem dar, hem yokuş, hem de bozuk oluşu evimize girip, çıkmamızı da zorlaştırıyor. Bunun yanında 2 sene önce yine yol için belediye görevlileri gelip incelemeler yaptılar yolu yapacaklarını söylediler fakat yine o gün bugündür hala bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Yol araçlarımıza maddi zarar veriyor"

Yolun problemli oluşu araçlarına da büyük zararlar verdiğine dikkat çeken mutsuzlar, "Arabalarımızın sürekli tekerlekleri patlıyor, aksları bozuluyor. Sürekli araçların altı çukurlar ve yükseklikler sebebi ile asfalta vuruyor ve araçlarımıza büyük zarar veriyor. Çok uzun zaman yok uçak alanına gittiğim bir gün yine arabamın altı vurdu ve arabam yağ kaçırmaya başladı ve bu zararın bana tamir maliyeti bin 700 TL oldu. Tek maaşla ev geçindiren biri olarak sürekli yol yüzünden uğradığım bu zararları karşılamak da beni oldukça zora sokuyor. Bunun yanında akrabalarımız, arkadaşlarımız yolun araçlara verdiği bu zarardan dolayı evimize gelemiyor" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.