İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kahvecioğlu: "Ya hükümete ya bu tartışmalara bir son verin"

Kahvecioğlu: "Ya hükümete ya bu tartışmalara bir son verin"

Tecrübeli gazeteci Hasan Kahvecioğlu, her hafta ve gece gazeteci ve seçmenin hükümette 'dananın kuyruğunun kopmasını' beklemekten ya da bir uzlaşıyı ummaktan usandığını, kimsenin bu çileyi çektirmeye hakkı olmadığını söyleyerek "Ya hükümete ya da bu tartışmalara bir son verin. Böyle bir hükümetçilik olur mu!" dedi.

Yayın Tarihi: 20/04/14 13:16
okuma süresi: 4 dak.
Kahvecioğlu: "Ya hükümete ya bu tartışmalara bir son verin"
A- A A+

Vatan MEHMET - Kıbrıs Postası

Bayrak Radyosu'nda yayınlanan Günün Panoraması Programına katılan Tecrübeli gazeteci Hasan Kahvecioğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kahvecioğlu, her hafta ve gece gazeteci ve seçmenin hükümette 'dananın kuyruğunun kopmasını' beklemekten usandığını, kimsenin bu çileyi çektirmeye hakkı olmadığını belirterek "Ya hükümete ya bu tartışmalara bir son verin. Bunu çekmek zorunda mıyız?" dedi.

"Bugün konuşulanlar incir çekirdeğini doldurmuyor"

Kahvecioğlu şöyle konuştu; "Dar iç siyaset konuşuyoruz ve bu dar egemenlik alanında oynuyoruz. 76'dan bu tarafa çok partili siyasi yaşamda farklı görüntüler oluştu. Çok yoğun yolsuzlukların, parti içi istifaların, az da olsa istikrarlı dönemler oldu. Genellikle koalisyonları beceremediğimiz için kapışmalar hep ve çok oldu. 1994'de CTP-DP, 1986'da UBP-TKP deneyimleri… Özellikle sol partilerin devletçe hazmedilmesi çok kolay olmadı… Geldiğimiz noktada bugün konuşulanların çok da fazla incir çekirdeğini dolduran şeyler olmadığını görüyorum. Yani çok da fazla ciddiye aldığımı söyleyemem"

"Ya hükümete ya bu tartışmalara bir son verin"

Hasan Kahvecioğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Beni üzen bugünkü koalisyon hükümetinin tarafları oturup buna karar verdiklerinde, neden yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve benzeri hareketleri hesaba katarak imzayı atmadılar? Neden bu tartışmayı yeniden alevlendirdiler?

Eğer bunu atladılarsa siyasette bu ciddi bir hatadır. Şimdi ikide bir çıkıp da Başbakanın 'UBP ile ittifak etik değildir' ifadelerini haklı görmüyorum. CTP'nin ya da Yorgancıoğlu'nun DP'ye medya aracılığı ile bu kadar saldırmanın, tertip verme çabalarının doğru olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki elektrik konusunda KIB-TEK'i kurtarmayı düşünüyoruz ama konuya 'tüketici' açısından hiç bakmıyoruz, bunda da vatandaş, seçmen açısından bakmıyoruz. Her Allah'ın gecesi 'hükümette dananın kuyruğu kopacak mı kopmayacak mı, şu saatte toplanılacak, açıklama yapılacak' Geceleri bire kadar… Böyle bir hükümetçilik olur mu? Ya hükümete ya bu tartışmalara bir son verin. Seçmen olarak bunu çekmek zorunda mıyız? Ülkede bir borsa olsa mesela her hafta, gece bu olabilir mi? Biraz da günlük, ekonomik meselelerimizi çözmeye yönelmeliyiz"

Gazete sayfaları halka ilişkilerin hazırladığı haberlerle dolu"

"Gazetelerimiz de PR zemini haline geldi. Yani halkla ilişkiler uzmanlarının hazırladığı reklam amaçlı haberleri sayfalarına koyarak tanıtım yapmaktadırlar. Gazetecinin soruşturacak, dibine darı ekecek tavrı buharlaştı. Mesela bir haber: 'Kermia Temizleniyor'. Bu sinir bozucu… Ben Kermia'da oturuyorum ve böyle bir şeyin olmadığını her gün gözlerimle görüyorum…
Yani ben, aylardır defalarca belediyeyi arıyorum 'çöpü alın' diye… Gelen yok ama şimdi 'Kermia Temizleniyor'… Bu sadece Lefkoşa için geçerli de değil.

Sadece hükümet de değil, sivil toplumda popülist ve duyarsız olumsuz görüntü ve gelişmelere"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.