İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yayın Yönetmeni'nden programcıya suikast!

Yayın Yönetmeni'nden programcıya suikast!

KKTC'nin en fazla izlenen sabah programcısının başına gelenler Dünya Televizyon tarihine geçti.

Yayın Tarihi: 21/04/14 13:52
okuma süresi: 4 dak.
Yayın Yönetmeni'nden programcıya suikast!
A- A A+

Sabah saat 07.00'de başlaması gereken program, yayın yönetmeninin uyuya kalması sonucu geç başlayınca olan oldu. Bu durumu alışkanlık haline getiren ve izleyiciye saygısızlık olarak tanımlayan Programcı Nazmi Pınar, bu kez tepkisini Kanal Yönetimi ile paylaşmak yerine ekranlara taşıdı.

Program açılışında yaptığı konuşmada, " değerli izleyiciler maalesef geç başlamamızın sebebi yayıncı arkadaşımızın uyuya kalmasıdır, kendisine sorarsanız insanlık halidir ve onun tabiri ile sorry'dir" demesi üzerine olanlar oldu. Sabah Programının yayın yönetmeni önce programcı canlı yayında konuşurken ekrana siyah görüntü verdi. Bunu fark eden programcı ise o an çileden çıktı ve canlı yayında sordu, " az önce teknik bir arıza olmaksızın görüntü bilinçli olarak siyaha mı düştü?" işte o an yayın yönetmeni ekranı tekrar karartı ve siyah görüntü Kanal T'de hakim oldu. Yayın Yönetmeninin bu davranışı sonrası ise programcı Nazmi Pınar bu kez izleyicisine durumu anlattı ve sesinin yayında olup olmadığını hatta daha kendisini neleri beklediğini bilmediğini söyledi, programın yayın yönetmenini protesto ederek mikrofonları çıkardı ve stüdyoyu terk etti.

Dünya Tv'lerin de bir ilk olarak tarihe geçecek bu olaylardan sonra Kanal Yönetimi ise söz konusu yayıncıyı derhal programdan uzaklaştırdı ve Programcı Nazmi Pınar'dan programına, konuğu ile devam etmesi istendi. Kanal T yönetimince atılan bu olumlu adımdan sonra ise Pınar, tekrar ekrana çıkarak olayı izleyicisiyle paylaştıktan sonra konuğu ile sohbete devam etti.

Yaşanan olaylar üzerine konuşan Nazmi Pınar ise, " Maalesef KKTC'de geri kalmış Televizyonculuğun bir örneği olan bu durum son derece üzüntü vericidir. Düşünün ki canlı yayında sesinizi kısacaklar ve ekrana siyah görüntü verecekler. Bu bana değil izleyiciye karşı yapılan bir saygısızlıktır. Ben ve ekibim sabah programına hazırlık için her gün saat 04.00 itibari ile yoğun bir tempoya girmekteyiz. Tüm hazırlıklarımızın bitmesine rağmen programa başlamak için bir yayın yönetmenini beklemek izleyiciye yapılan saygısızlıktır. İzleyici hatası ile sebabı ile ekran önündeki kişiyi bilir. Yönetmen uyumuş,geç gelmiş, bunları bilemez. Ekran ile ilgili muhatabı daima ekran önünde gördüğü kişidir. Dolayısı ile geçmişte de benzer olayların yaşanması ve bunun yönetimin dikkatine getirilmesine rağmen değişen bir şeylerin olmaması ve hataların artık alışkanlık hale gelmesi sonucu bende kendimi en iyi ifade edebileceğim, izleyicilerime derdimi anlatmaya çalıştım. Maalesef sesim kısılmaya çalışıldı. Bu bir ayıptır. Ayıp nasıl temizlenir bekleyip göreceğiz. Ancak almış oluğum kararı Kanal Yönetimi ile paylaştım. Söz konusu Yönetmen olduğu sürece asla yayınlara çıkmayacağım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.