İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kuzey Kıbrıs Postası devlete bedava

Kuzey Kıbrıs Postası devlete bedava

Başbakanlık tarafından yayınlanan ve gazete alımlarında kesintiye gidilerek devlet bütçesini kurtarma genelgesi ile ilgili olarak Kıbrıs Postası, yönetimini acilen toplantıya çağırılarak aşağıdaki kararları aldı:

Yayın Tarihi: 23/04/14 15:33
okuma süresi: 2 dak.
Kuzey Kıbrıs Postası devlete bedava
A- A A+
  • Kıbrıs Postası Gazetesi, Başbakanlık'ın genelgesi ile devlet dairelerine alımı durdurulan gazetelerden elde ettiği aylık Milyonlarca Amerikan Dolarlık geliri başka bir kaynaktan karşılama kararı aldı.

  • Kıbrıs Postası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliyesi'nin içine düştüğü belirtilen bu müşkül durumla ilgili üzüntülerini bildiriyor ve devlet dairelerine alınan gazetelerin alımı durdurularak yapılacak Milyonlarca Dolarlık tasarrufu önemsiyor.

  • Kıbrıs Postası Gazetesi, televizyonlara her ay dağıtılan 30'ar Bin TL civarında uydu katkı paralarının daha da arttırılması için Başbakanlığın teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyor.

  • Kıbrıs Postası Devlet Dairelerine alınması durdurulup tasarruf edilen gazetelere, ağır vergiler getirilerek tasarrufun yanında onlardan daha fazla gelir elde edilmesi için çalışmalar öneriyor.

  • Kıbrıs Postası Gazetelerden yapılan tasarrufla izaz ikram kalemlerinin, temsil ve ağırlama kalemlerinin artırılması gerektiği düşüncesinde olduğunu belirtiyor.

  • Kıbrıs Postası ayrıca Devlet Daireleri'ndeki Müdür, Müsteşar ve Memur'un KKTC Maliyesi'ni kurtaracak formül olarak görülen gazete alımı konusundaki kesintiden kültürel olarak etkilenmemesi için Başbakanlık'tan gelecek olan yazılı talep bildirimi ile talep edilecek sayıda gazeteyi devlet bütçesini denkleştirmeye yardımcı olmak adına bedava olarak vermeyi kararlaştırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.