İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tel-Sen: "BTHK'ya 'Siyah Çelenk' konulacak"

Tel-Sen: "BTHK'ya 'Siyah Çelenk’ konulacak"

K.T. Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), hatırlanacağı gibi Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nu daha önce de defalarca uyardık ancak kurumun yaptığı uygulamaları gözlemlediğimizde kurumun tarafsızlığını yitirdiği izlenimi edinmekteyiz, bunu kabul etmemiz mümkün değildir ve yarın saat 11:00' da Bilişim Teknoloji Haberleşme Kurumu'nu ziyaret ederek siyah çelenk bırakma eylemi ile kurum yönetimini kınayacağız.

Yayın Tarihi: 23/04/14 14:36
okuma süresi: 4 dak.
Tel-Sen: "BTHK'ya 'Siyah Çelenk’ konulacak"
A- A A+

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafsızlığını ispatlamalıdır demiştik, ancak;

Elektronik Haberleşme Yasası çerçevesinde oluşturulan Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun Telekomünikasyon Dairesi'ni zorda bırakacak uygulamalar olan GSM firmalarının fiber kablo çalışmalarını derhal durdurmalı ve/veya kontrol altına almalıdır. Operatörler arasında uygulanan ara bağlantı sonlandırma ücretlerini bir an evvel düzenlemelidir. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun bu konulardaki bugüne kadar olan tavrı kurumun tarafsız olmadığı izlenimini yaratmaktadır demiştik. Gelinen noktayı gözlemlediğimizde fiber kablo döşenmesinde bir GSM operatörünün kollanmakta, ara bağlantı sonlandırma ücretlerinde de gerekli düzenlemeler yapılmayarak devlet zarara uğratılmaya devam edilmektedir.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nu daha önce de defalarca uyardık ancak kurumun yaptığı uygulamaları gözlemlediğimizde kurumun tarafsızlığını yitirdiği izlenimi edinmekteyiz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir yarın siyah çelenk bırakma eylemi ile kınayacağımız BTHK Yönetimi'nin uygulamalarının takipçisi olacağız.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu yönetimi, bağımsız bir organ olduğu iddia edilen BTHK'nın yönetimi gibi davrandığını ispat etmeli ve bir an evvel ulusal stratejik önemi olan fiber kablo konusunda ve operatörler arası ara bağlantı sonlandırma ücretleri konusunda gerekli duyarlılığı göstermelidir.

Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı Telekomünikasyon Dairesine sahip çıkmalıdır demiştik, ancak;

Telekomünikasyon Dairesi'nin özelleştirilmesi söz konusu değil diyen Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Dairesi'nin ortadan kalkacağı tüm uygulamalara göz yummakta, Telekomünikasyon Dairesi gelir ve giderlerine sahip çıkmamakta, yatırım yaparak kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak adımları atmamaktadır. Bakanlık sadece söylemleri ile gerek çalışanları gerekse kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Bakanın söylediği yapacağız edeceğiz gibi söylemler duymak istediğiz söylemlerdir ancak bunların hayata geçirilmesi çok daha önemlidir. Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı'nın Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili çalışmalarına baktığımızda tabiri caizse 'vurdumduymazlığın' devam ettiğini görmekteyiz ve bu da bizi derinden yaralamaktadır.

Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığının, Telekomünikasyon Dairesinin gelirlerine ve giderlerine sahip çıkmadığı, geleceğini ortadan kaldıracak uygulamalara karşı durmadığı belki de göz yumduğu gibi son günlerde tepki koyduğumuz dairemizin binalarının sağlıksız durumları ve temizliklerinin yapılmaması konusunda da herhangi bir somut adım atmaması Tel-Sen'in kabul edeceği bir durum değildir. Gerekli tepkiyi eylemlerimizin dozunu artırarak vereceğiz.

Bilinmesini isteriz ki toplumsal varlıklarımızın özelleştirilmesine asla müsaade etmediğimiz gibi yok olmasına da müsaade etmeyeceğiz bu konuda Telekomünikasyon Dairesi çalışanları olarak yasal dayanaklarımız doğrultusunda üzerimize düşen ne varsa her geçen gün dozunu artırarak yapmaya devam edeceğiz.

Tel-Sen Yönetim Kurulu adına

Tamay Soysan

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.