İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erk: "Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C Planı yoktur!"

Erk: "Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C Planı yoktur!"

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, kapıların açılmasının ve Annan Planı Refarandumunun yıldönümünü nedeniyle açıklama yaptı. Erk, "Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C planı yoktur. Kıbrıs'ta federal çözüm en kısa sürede gerçekleşmelidir" diyerek 2004'te meydanları dolduran herkesin bugün yeniden sokağa çıkmaya hazırlanması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 24/04/14 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Erk: "Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C Planı yoktur!"
A- A A+

Bugün, Kıbrıs'ta halkları ayıran kapıların açılmasının üzerinden 11 yıl, barış için 'EVET' dememizin üzerinden 10 yıl geçti. Federal çözümün oylandığı Annan Planı Referandumu'nda kaderini tayin eden halkımız, iradesini adanın yeniden birleşmesi yönünde kullanarak yüzde 65'le sesini dünyaya duyurdu.

Aradan tam 10 yıl geçti… 2004'te yaşadığı hayal kırıklığına rağmen barış mücadelesinden, çözüm vizyonundan vazgeçmeyen Kıbrıslı Türkler, haksız izolasyonların sürdüğü bu ortamda artık daha fazla yaşayamaz duruma geldi. Liderlerin oyalama taktiği ürünü açıklamaları hiçbir umut vermiyor. Doğu Akdeniz ve Ortadoğu'da yapılan planlar bizim dışımızda birileri tarafından bir yerlerde elbet pişirilecek ve önümüze konacaktır. Oysa Kıbrıslı Türkler bu süreçte sürecin yaratıcısı, sürükleyicisi ve öncüsü olmalıdır.

2004'te meydanları dolduran herkes bugün yeniden sokağa çıkmaya hazırlanmalıdır. Çözümü yapacak olan, birlikte yaşayacak olan halklar, iradelerini birlikte ve güçlü şekilde sokağa yansıtıp liderlere baskı yapmalıdır. Halkların kardeşliğinin A Planı, B Planı, C Planı yoktur. Kıbrıs'ta federal çözüm en kısa sürede gerçekleşmelidir.

Çözümsüzlüğün değil barışın yıldönümlerini, ortak vatana sahip olduğumuz, ayağı bu topraklara basan tüm Kıbrıs halklarıyla el ele kutlamak umuduyla…

Kutlay Erk

CTP Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.