İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özersay'dan Taşınmaz Mal Komisyonu uyarısı

Özersay'dan Taşınmaz Mal Komisyonu uyarısı

Müzakereci Kudret Özersay, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) konusunda bazı değişikliklerin hükümet tarafından gündeme alınması üzerine, değişiklikler konusunda kaygılı olduğunu söyleyerek, uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 24/04/14 07:55
okuma süresi: 2 dak.
Özersay'dan Taşınmaz Mal Komisyonu uyarısı
A- A A+

TMK'nın kurulması çalışmalarında aktif yer alan Müzakereci Özersay, TMK konusunda uluslararası hukuka uygun olma yolunda atılan adımların yeniden ele alınmasında bir sorun olmadığını ancak basına yansıyan bazı değişikliklerin hem müzakere sürecine olası yansımaları hem de AİHM'nin olası değerlendirmeleri bağlamında kendisini endişelendirdiğini vurguladı.

Özersay, sosyal medya ortamında kaygısını şu ifadelerle dile getirdi:

"Taşınmaz Mal Komisyonu yasası ve tüzüğü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları dikkate alınarak uzun bir uğraş sonucunda hazırlandı. Bu konuda olası bazı değişiklikler hakkında basına yansıyanlara baktığımda 'lütfen bu konuyu kısır siyasi tartışmalara, kişisel menfaatlere malzeme yapmayalım ve Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerde mülkiyet bağlamında savunduğu yaklaşımlara halel getirecek adımlardan kaçınalım' demekten kendimi alamıyorum. Değişiklikleri inceledikten sonra düşüncemi buradan kamuoyu ile paylaşacağım..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.