İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTAMS bugün mahkemeler önünde grev yaptı...

KTAMS bugün mahkemeler önünde grev yaptı...

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası bugün mahkemeler önünde grev yaptı. Greve ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 24/04/14 10:58
okuma süresi: 4 dak.
KTAMS bugün mahkemeler önünde grev yaptı...
A- A A+

Mahkemeler halkın adalet beklediği yerler olması nedeni ile mahkemelerin hızlı işlemesinin önemini kavrayarak ve geç gelen adalet adalet değil prensibinden hareketle mahkeme personeli bugün canını dişine takmış bir şekilde fedakarca işlerin tamamlanması için çalışmalarını yürütmektedir. Ancak bilindiği üzere ülkemizde her geçen gün suç ve suçlu oranında artış yaşanmakta ve bu sebeple mahkemelerimizin üzerindeki yük artmaktadır.

Yaşanan bu sorunlara çözüm bulmak adına Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği'nin bir çok girişimine karşın hükümet sürekli olarak mahkeme yönetiminin gerek personel gerekse altyapı taleplerini ertelemekte veya geciktirmektedir. Bu durum ise mahkemelerden adalet bekleyen halkımızın mağdur olmasına ve çalışanlarımızın verimli bir şekilde iş yürütememesine neden olmaktadır.
Diğer taraftan Mahkemelerde örgütlü ve yetkili sendikamız KTAMS'ın tüm girişimlerine rağmen Başbakanlığın Personel Dairesindeki yönetim iradesizliği nedeni ile Kamu Hizmetinde ilan edilen münhaller yapılamamakta ve çalışanlar mağdur olmaktadır.

Bugün özelde mahkemelerde genelde ise tüm kamu yönetiminde ciddi bir yönetim iradesizliği baş göstermekte ve hemen hemen tüm dairelerde başı boş bir görüntü oluşmaktadır. Hükümet iktidara geldiği günden itibaren kamu yönetiminin kalbi olan Personel Dairesi müdürlüğüne hala daha birini atamamış ve bu sebeple kamunun işleyişi tıkanmıştır. Kendi bakanlığına bağlı bir kurumu yönetme iradesi gösteremeyenlerin ülke yönetme iradesini gösteremeyecekleri ise çok aşikardır.

Sermayeye her gün gerek vergi indirimi gerek fon indirimi gerekse teşviklerle kıyak geçen hükümet konu 1500 TL alan Asgari Ücretliye,Göç Yasasından 1700 TL'ye işe giren kamu çalışanlarına ve yasal haklarını alamayan KTHY eski çalışanlarına geldi mi bütçede kaynak yok demektedir.

Dün UBP hükümetinin çalışanların haklarını budayan yasaları geçirirken eleştirenler bugün iktidar olunca ise bu yasaların iyileştirilmesi için hiçbir şey yapmamaktdır. Bu da bize göstermektedir ki bu hükümet emeğin değil sermayenin hükümetidir.

Tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen sorunları çözme girişiminde bulunmayan hükümete karşı artık sesimiz sokakta daha gür çıkacaktır. Bugün yapılan grev bu yönde atılan ilk adım olup son adım olmayacaktır. Bu sebeple burdan hükümeti uyarıyoruz. Bir an önce mahkeme personelinin mağduriyet yaşamasına neden olan bürokratik engelleri aşmak adına girişim başlatın. Başlatılmadığı takdirde sendikamız KTAMS'ın bu mücadelesi sonuç alıncaya kadar devam edecek olup, Mahkemelerden adalet bekleyen değerli halkımız ve Avukat arkadaşlarımızın mağduriyet yaşamasının nedeni kamuda yönetme iradesini gösteremeyen hükümet olacaktır.

Devrim Barçın

Örgütlenme Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.