İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

24 Nisan 2004'ün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlandı

24 Nisan 2004'ün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlandı

"Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi" ile EURO. KO, Annan Planı'nın iki tarafta eş zamanlı referanduma sunulduğu 24 Nisan 2004'ün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 24/04/14 12:15
okuma süresi: 2 dak.
24 Nisan 2004'ün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlandı
A- A A+

Simerini gazetesi, "Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi"nin mesajında, referandumun yıldönümünün, müzakere sürecinin gelişmekte olduğu döneme rast geldiğini ve "Kıbrıs Helenizmi'nin" verdiği; adalet ve haysiyet mücadelesine devam etmedeki kararlılık ve irade mesajının güncelliğini koruduğunu kaydettiğini yazdı.

Habere göre merkez, Kıbrıslı Rumların referandumda çözümü değil, "Kıbrıs Cumhuriyeti'ni Türk hamiliğine çevirecek bölücü ve kabul edilemez planı" reddettiklerini belirtti.

Merkez, Kıbrıslı Rumların, doğru içeriğe sahip olan bir "iki toplumlu ve iki kesimli federasyon" arzu ettiği mesajını verdiğini kaydetti.

EURO. KO ise mesajında, Annan Planı'na referandumdan çıkan "hayır" kararının, "Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kurtardığını ve Avrupa Birliği'ne üyeliğe götürdüğünü" belirtti.

Habere göre EURO. KO, "Referandumun üzerinden geçen 10 yıla rağmen, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devletlik varlığının dağılması için gösterilen çabaların devam ettiğinin görüldüğünü" ifade etti.

EURO. KO, Kıbrıs sorununun Avrupa ilke ve değerleri zemininde çözülmesini dilediklerini kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.