İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Hastanesi ile Irak Barış ve İnsan Hakları Merkezi arasında işbirliği protokolü

YDÜ Hastanesi ile Irak Barış ve İnsan Hakları Merkezi arasında işbirliği protokolü

YDÜ Hastanesi ile Irak Barış ve İnsan Hakları Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 25/04/14 08:42
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Hastanesi ile Irak Barış ve İnsan Hakları Merkezi arasında işbirliği protokolü
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Irak Cumhuriyeti National Peace Center for Human Rights (Irak Barış ve İnsan Hakları Merkezi) ile işbirliği protokolü imzalandı. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Irak Barış ve İnsan Hakları Merkezi Genel Müdürü Mohamed Abed Al-Hamadani imza töreninde yaptığı konuşmada, Irak'ta gerek tıbbi bakım desteğine gerekse uzman doktor eğitimlerine yoğun ihtiyaç duyduklarını, ülkenin her şehrinde örgütlenmiş olan merkezlerinin halkın birçok temel ihtiyacının yanında sağlık alanında da hizmet verdiklerini ve bunun için komşu ülkelerden destek aldıklarını anlattı.

Zorlu teşhis ve tedavilerde kullanılacak

Mohamed Abed Al-Hamadani Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin bölgedeki ününü duydukları için KKTC'ye gelip incelemelerde bulunduklarını ve beklentilerinin çok ötesinde tam donanımlı bir tesisle karşılaştıklarını anlattı. Al-Hamadini, KKTC'yi sağlık sağlayıcıları listesine aldıklarını ve bundan böyle zorlu teşhis ve tedavilerde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ni kullanacaklarını anlattı. Iraklı doktorlara kısa süreli uzmanlık eğitimlerini de YDÜ'den almayı düşündüklerini söyleyen Al-Hamadi üniversite kampusünde Iraklı öğrencilerin olduğunu görmekten de mutlu olduklarını belirtti. Protokole imza atan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç.Dr. İrfan Suat Günsel de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin sadece ada insanına değil, yardıma ihtiyacı olan çevre ülkelere de hizmet vermesinin gurur verici olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.