İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"İş Sağlığı ve Güvenliği: Örnek Uygulamalar" konferansı yapılıyor

"İş Sağlığı ve Güvenliği: Örnek Uygulamalar" konferansı yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, iş kazalarının azaltılması, güvenli iş ortamı yaratılması adına çeşitli faaliyetler yapılması gerektiğini belirtti. Bu konuda, bakanlığa, sendika ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü söyleyen Gürpınar, ilgili tüm kesimlerin işbirliğinde mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02/05/14 12:36
okuma süresi: 5 dak.
"İş Sağlığı ve Güvenliği: Örnek Uygulamalar" konferansı yapılıyor
A- A A+

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenleyecek. İş sağlığı ve güvenliği konusuna dikkat çekmeyi hedefleyen etkinliklerin, ilk kez düzenleneceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, etkinlikleri tanıtmak amacıyla bugün Lefkoşa Merit Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Bakanlık Müdürü Sarper Özdoğa, Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş, Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı ve etkinliklere destek veren altı üniversitenin temsilcisi katıldı.

GÜRPINAR: "YETERLİ VE TATMİNKAR DÜZEYDE DEĞİLİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ülke nüfusunun az olmasına rağmen, önemli sayıda iş kazası, kazalar nedeniyle ölüm ve yaralanmalar yaşandığını belirtti.

İş kazalarının azaltılması, güvenli iş ortamı yaratılması adına çeşitli faaliyetler yapılması gerektiğine işaret eden Gürpınar, bakanlığa, sendika ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü ifade etti. Gürpınar, ilgili tüm kesimlerin işbirliğinde mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratma adına etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Gürpınar, "Bu faaliyetler bir hafta ile sınırlı kalmayacak, yıl içine yayacağız" dedi.

Yasal altyapı olarak "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası"nın yürürlükte olduğunu belirten Gürpınar, yasanın, fiiliyatta 2011 yılının ikinci yarısında uygulamaya girdiğini kaydetti. "O günden bu yana yeterince yol alamadık. Bugünkü durumda yeterli ve tatminkar düzeyde değiliz" diyen Gürpınar, etkinlikleri konuyu gündeme taşımak ve uygun çözümler üretmek için düzenlediklerini söyledi.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Gürpınar, üniversiteler ve iş sağlığı uzmanları ile işbirliği içinde çalışmaların süreceğini vurguladı.

Gürpınar'ın konuşmasının ardından Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Levent Duranlı, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Aslı Aykaç, Girne Amerikan Üniversitesi'nden Efdal Safel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu'ndan Tezel Baykent, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nden Ayşe Tansu Tunçbilek, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden Mürüde Çelikağ, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki uygulamaları ve etkinliklere yaptıkları katkıları anlattı.

Basın toplantısı, Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı'nın etkinlik programıyla ilgili bilgi verdiği konuşmasıyla tamamlandı. Bayhanlı, "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu afiş ve slogan yarışmasının sonucunun bugün açıklanacağını söyleyerek, konuyla ilgili toplumda bilincin arttığını kaydetti.

ETKİNLİK PROGRAMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Dairesi Müdürlüğü, "4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinlikleri, 4 Mayıs Pazar gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ın basın açıklaması ile başlayacak. Hafta boyunca, sempozyumlar, söyleşiler, toplantılar düzenlenecek.

Etkinlik programı şöyle:
"4 Mayıs Pazar; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar'ın "4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinlikleri basın açıklaması.

5 Mayıs Pazartesi; Girne Amerikan Üniversitesi Deniz Kirliliği ile İlgili Riskler Söyleşisi, Girne Amerikan Üniversitesi Milenium Binası'nda saat: 11:00'de düzenlenecek ve "iş sağlığı ve güvenliği" konulu örnek uygulama yapan işyerlerine ziyaret gerçekleştirilecek.

6 Mayıs Salı; "İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu", Atatürk Kültür Merkezi'nde, saat: 09:00-15:15 arası yapılacak ; "İş Sağlığı ve Güvenliği Sergisi", Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alacak.

7 Mayıs Çarşamba; ilkokullarda "iş sağlığı ve güvenliği" konusunda tanıtıcı film gösterimleri yapılacak.

8 Mayıs Perşembe; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İtfaiye ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nın düzenleyeceği yangın söndürme, kurtarma ve tahliye tatbikatı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu /Kalkanlı'da saat: 16:00'da.

9 Mayıs Cuma; "İş Sağlığı ve Güvenliği" değerlendirmeleri, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu'nda, saat:10:00'da ve "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı", Doğu Akdeniz Üniversitesi Senato Odası – Rektörlük Binası'nda saat: 10:30'da gerçekleşecek.

10 Mayıs Cumartesi; "İş Sağlığı ve Güvenliği: Örnek Uygulamalar" Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane – 3 numaralı salonda, 10:30 – 12:30 saatleri arasında yapılacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.