CIA’nın \"halen hayatta bulunan yetkililer olduğu ve siyasi çekişmelere yol açabileceği\" gerekçesiyle yaklaşık 44 yıl sonra bile yayınlamadığı rapora göre, Atina yönetimi 1964 yılında Amerikalılara \"Kıbrıs sorununa çözüm bulunmaması için\" yalvarıyordu.
Raporda, Yunan Kralı Konstantin başta olmak üzere o dönemde Başbakan Yorgo Papandreu’ya (aynı ada sahip bugünkü ana muhalefet liderinin dedesi) muhalif olanların, 1964 olaylarından sonra, Kıbrıs konusunun BM’de konuşulduğu bir sırada soruna çözüm bulunmaması için Washington’a baskı yaptığı yer aldı.
Muhalifler, çözüm bulunursa Papandreu’nun popülaritesinin yükselmesinden endişeliydi ve Papandreu’yu iktidardan düşürmeyi kararlaştırmışlardı. Bu plan, 1965 yılında hedefine ulaştı. Papandreu, kabinesindeki bazı bakanların çekilmesi üzerine istifa etmek zorunda kaldı. Kral Konstantin, bu \"isyancı\" bakanlardan oluşan bir kabineyi hemen göreve getirtti. Yunanistan çalkantılı bir siyaset dönemini girdi ve 20 ay sonra ülkeyi 7 yıl yönetecek Albaylar Cuntası iktidara geldi.