İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dünyanın dört bir yanından geliyorlar

Dünyanın dört bir yanından geliyorlar

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin dergâhı ziyaretçi akınına uğruyor.

Yayın Tarihi: 20/05/14 11:57
okuma süresi: 2 dak.
Dünyanın dört bir yanından geliyorlar
A- A A+

Nakşibendi Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin cenaze törenine katılamayan müritleri, mezarını ziyaret için Lefke'ye akın ediyor.

Şeyhlerine son görevlerini yerine getirmek isteyen müritleri dünyanın dört bir yanından Kıbrıs'a gelerek, Lefke'deki dergâha defnedilen kabrini ziyaret ediyor.

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin kabrini ziyaret edenler arasında Malezya Kralı Raja Aıeena ve beraberindeki 12 kişilik heyet de bulunuyor.

Malezya'dan özel uçakla Larnaka Havalimanı'na inen ve buradan özel araçla Lefke'deki dergâha geçen Malezya heyeti, burada Şeyh'in oğlu Şeyh Bahaettin ve aile fertleriyle görüştü.

Dergâhta sabah kahvaltısı yapan kral ve ailesi, daha sonra Şeyh Nazım'ın kabri başında dua etti.

Kralı ziyaret edenler arasında Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer de vardı.

Zafer, dergâh yolunu ve çevresini genişletip, düzenleyeceklerini söyledi.

Zafer, Mehmet Akif Sokağı'nın adını belediye meclisi kararıyla "Şeyh Nazım Sokağı" olarak değiştirmek istediklerini ifade etti

Kıbrısi'nin, ölüm haberini alan sevenleri Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre, Pakistan, Lübnan, Endonezya, Malezya, Gana, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden Lefke'ye akın etmeye devam ediyor.

Kıbrıs Gazetesi - Mustafa ÖZYAĞCI

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.