İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CTP vekili Kalyoncu: "Hata CTP'de"

CTP vekili Kalyoncu: "Hata CTP'de"

CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'dan zehir zemberek seçim değerlendirmesi...

Yayın Tarihi: 01/07/14 07:56
okuma süresi: 3 dak.
CTP vekili Kalyoncu: "Hata CTP'de"
A- A A+

CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, üç büyük kentin kaybedilmesini rakip partilerin başarısı olarak değil, CTP'nin hatası olarak değerlendirdi ve partinin bölgelerde yanlış aday belirlediğini söyledi.

Kalyoncu, "Partinin hatası olmasa üç büyük şehri kaybetmezdik. Çıkan sonuç rakiplerin başarısı değil, CTP'nin hatasıdır. Kaybedilen belediyelerde, en başından herkesin üzerinde mutabık kalacağı adaylar belirlemek mümkündü ama yapılmadı" dedi.

Referandumda çıkan güçlü 'Hayır' içinse Kalyoncu, "Partilerin mecliste oybirliği ile 'Evet' dedikleri değişikliklere propaganda sürecinde de 'Evet' demeyi sürdürmeleri gerekirdi. 'Hayır' için çalışanlar bile oldu. Bu tam bir ikiyüzlülüktür" yorumunu yaptı.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Yerel Seçim ve Referandum'da çıkan sonuçlar ülkede birçok bölgede şaşkınlık yarattı. Özellikle üç büyük şehirde yaşanan değişim hayretle karşılanırken, bu bölgelerdeki hâkimiyetini kaybeden CTP içinde sesler yükselmeye başladı.

"Seçimden hiçbir parti başarı ile çıkmadı"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, CTP'nin 14 belediye alma hedefine ulaştığının ancak bunun yanında üç büyük kenti kaybettiğinin altını çizerek, bunun bir başarı olmadığını vurguladı. Seçimden hiçbir partinin başarı ile çıkmadığını ifade eden Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesin mutabık kalacağı adaylar belirlenebilirdi"

"Partinin hatası olmasa üç büyük şehri kaybetmezdik. İyi organize olamadık, en başından, aday belirleme döneminden hata yaptık. Çıkan sonuç rakiplerin başarısı değil, CTP'nin hatasıdır. Kaybedilen belediyelerde, en başından herkesin üzerinde mutabık kalacağı adaylar belirlemek mümkündü ama yapılmadı. Geç değil, toparlanabiliriz ve bir sonraki seçimde bu belediyeleri yine alabiliriz."

"Parti içi çekişmelerin ortasında benim de adım var"

CTP içinde çekişmeler yaşandığını da kaydeden Kalyoncu, kendi adının da bu çekişmelerin içinde anıldığını ancak kendinin kimse ile kişisel problemi olmadığını belirtti.

"Referandum, tüm partilerin kabahati"

Anayasa Değişiklik Referandumu'nun, Meclis'teki tüm siyasi partilerin onayını almasına rağmen halkın onayını alamaması konusunda da konuşan Kalyoncu, bu sonucun ise Meclis'teki tüm partilerin kabahati olarak yorumladı.

"Bu ikiyüzlülüktür..."

Kalyoncu, "Mecliste oybirliği ile 'Evet' dedikleri değişikliklere propoganda sürecinde de 'Evet' demeyi sürdürmeleri gerekirdi. Ancak CTP'den birkaç milletvekili dışında kimse 'Evet' çıkması için çalışmadı. Başka bazı partiler ise el altından 'Hayır' kampanyası yürüttü. Bu ikiyüzlülüktür" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.