İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

TDP'de "İhanet" şoku! Zeki Çeler zan altında...

TDP'de "İhanet" şoku! Zeki Çeler zan altında...

29 Haziran yerel seçimlerin ardından seçim sonuçlarına bağlı olarak tartışmaların yaşandığı siyasal partilere TDP de eklendi. TDP'nin Girne bölgesinden Belediye Başkan adayı olan ve yarışı 3. sırada tamamlayan Av. Mustafa Şener Girne İlçe Başkanı tarafından "ihanete" uğradığını belirtti. Şener TDP'den istifa ettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/07/14 15:50
okuma süresi: 4 dak.
TDP'de "İhanet" şoku! Zeki Çeler zan altında...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Canan Onurer

TDP'nin 29 Haziran seçimlerinde Girne bölgesinden Başkanlığa aday olan Mustafa Şener, seçim sürecinde yaşadıklarını Kıbrıs Postası ile paylaştı.

Şener, seçimin bitimine 1 hafta kala Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler'in kendisine değil de bir başka adaya çalıştığını tespit ettiklerini bunun üzerine ise TDP yönetimini bilgilendirdiklerini söyledi.

TDP Başkanı Camal Özyiğit ile konu hakkında görüştüğünü söyleyen Şener: "Ben Cemal Bey ile ofisimde bu konuyu görüştüm. Kendisi bana kendilerinin de böyle bir duyum aldığını konuyu daha detaylı öğreneceğini söyledi. Daha sonra Zeki Çeler ile beni buluşturmasını ve bu konuyu konuşmamız gerektiğini söylememe rağmen bana geri dönüş yapılamadı. Başkan ile yaptığımız son toplantıda ise Özgiğit bana; "Çağırdım Zeki'yi fakat beni dinlemedi." şeklinde konuştu" diyen Şener, seçim sürecinde partinin maddi desteğini zaten beklemedikelerini fakat manevi destek yerine köstek gördüklerini söyledi.

PARTİ BENİM YANIMDA DEĞİLDİ...

Av. Mustafa Şener seçim sürecinde parti kadrolarının kendisinin yanında olmadığını söyleyerek; "İlçe Başkanı ve ekibi seçim sürecinde alehime çalıştı." dedi.

ŞENER: "ZEKİ ÇELER'LE AYNİ PARTİDE SİYASET YAPMAM MÜKÜN DEĞİL, PARTİNİN BUNU HASIR ALTI ETMESİ KABUL EDİLİR DEĞİLDİR, İSTİFA EDİYORUM..."

Yaşanan tüm bu gelişmeler karşısında seçim sürecini sabote etmemek için konuşmadığını söyleyen Şener: "Seçim sonrasında TDP yönetimi ile görüştüm ve en azından parti tüzüğünün çalıştırılmasını ve ilk MYK toplantısında gereğinin yapılmasını istedim. Konu hakkında olumlu cevap almama rağmen Salı akşamı düzenlenen MYK'da konu gündeme dahi gelmedi. Bu nedenle ilkelerime ve hukuksal duruşuma aykırı olan böylesi bir partide yerim olmadığını düşünüyorum ve istifa ediyorum" dedi.

Şener'in istifa mektubu ise şöyle:

Toplumcu Demokrasi Partisi

Lefkoşa

Konu: Partiden istifa hk.

Ben aşağıda imza sahibi Toplumcu Demokrasi Partisi Girne Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Şener, Toplumcu Demokrasi Partisi Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler şahsıma karşı haksız, siyasi etik, adayı olduğum partinin tüzüğüne aykırı ve ahlaka uymayan davranışlar içerisinde bulunmuştur.

Başkan ve yönetim ise bizzat şahsım tarafından konu hakkında bilgilendirilmesine ve aldığım yanıtta konunun malumları olduğunu ifade etmelerine karşın hukuk ve parti tüzüğü tahtında gereğinin yapılmadığını, söz verilmesine karşın konunun MYK toplantısında gündeme dahi getirilmediğini gözlemlemiş bulunuyorum.

Tüm bu nedenler, adayı olduğum ve bölgemde başarılı olabilmesi için büyük çaba gösterdiğim Toplumcu Demokrasi Partisi'nden istifa etmemi, kendime olan saygım, ilke ve hedeflerim doğrultusunda zorunlu kılmıştır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Av. Mustafa Şener

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.