İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Şafak Öneri: "Yargı ve Adâlet için çalışacağım"

Şafak Öneri: "Yargı ve Adâlet için çalışacağım"

Kıbrıs Postası'na konuşan yeni Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, "Görev sürem boyunca yargının gelişmesi ve toplumdaki adalet duygusunun en üst seviyede hissedilebilmesi için çalışacağım" dedi.

Yayın Tarihi: 18/07/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Şafak Öneri: "Yargı ve Adâlet için çalışacağım"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Öneri, bir soru üzerine zanlı M. Vechi'nin ölümü hakkında çalışan Meclis ve Hükümet komiteleri hakkında "İki komite aynı konu hakkında farklı karar üretirse toplum bunu nasıl karşılayacak? Bu iki komite müşahhas aynı konuları mı araştıracak bilmiyorum" yorumunu yaptı.

Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na önceki gün 20 Ağustos itibariyle geçerli olmak üzere Şafak Öneri atandı. Gülden Çiftçioğlu ile Tanju Öncül de Yüksek Mahkeme yargıçlığına getirildi.

Yüksek Adliye Kurulu'nun açıklamasına göre, Kaza Mahkemesi Başkanı Gülden Çiftçioğlu ile Kaza Mahkemesi Başkanı Tanju Öncül de Yüksek Mahkeme Yargıçlığı'na atandı.

Kamuoyuna ilk mesajını Kıbrıs Postası aracılığı ile veren yeni Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri "görev sürem boyunca yargının gelişmesi ve toplumdaki adalet duygusunun en üst seviyede hissedilebilmesi için çalışacağım" dedi.

Öneri, henüz Yüksek Mahkeme Başkanlığı görevine fiilen başlamadığını bu nedenle de soru ve kapsamlı bir değerlendirme yapmak istemediğini de belirtti.

Kariyerinde Hukuk Derneği Başkanlığı da bulunan yargıç Öneri, bir soru üzerine zanlı Mehmet Vechi'nin polis kontrolünde ölümü hakkında çalışan Meclis ve kurulacak olan Hükümet komiteleri hakkında "iki komite aynı konu hakkında farklı karar üretirse toplum bunu nasıl karşılayacak? Esasen bu iki komite müşahhas aynı konuları mı araştıracak bilmiyorum" yorumunu yaptı.

Şafak Öneri Kimdir?

Yüksek Mahkeme başkanlığına atanan Şafak Öneri, 1950 yılında Lefkoşa'da doğdu. Bayraktar Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra 1975 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Avukatlık stajını tamamlayıp avukatlık kaydını yaptırdıktan sonra 6 yıl serbest avukat olarak çalıştı. Bu dönemde Hukuk Derneği'nin başkanlığını yaptı.

1983 yılında Kaza Mahkemesi Yargıcı, 1988'de Kıdemli Yargıç ve 1992'de Kaza Mahkemesi Başkanı olarak atandı.

Kaza Mahkemesi Yargıçlığı süresince değişik kaza mahkemelerinde ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde her kademede görev yaptıktan sonra 2002 yılında Yüksek Mahkeme Yargıçlığı'na atandı.

Bir dönem Futbol Federasyonu Ceza Kurulu Başkanlığı ve Tahkim Kurulu Üyesi görevlerini yürüttü.

20 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na atanan Şafak Öneri, İngilizce biliyor.

Öneri'nin iki kızı ve iki torunu bulunmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.