İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı: "Belediyeler Yasa Tasarısı'nın ivedilikle gündeme alınması önceliklerimiz arasında"

Harmancı: "Belediyeler Yasa Tasarısı'nın ivedilikle gündeme alınması önceliklerimiz arasında"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, belediyelerin ciddi sorunları olduğunu, bunların başında sosyal güvenlik kurumlarına olan borçların geldiğini kaydederek, "Bu sadece Lefkoşa Türk Belediyesi'nde değil, 20'ye yakın belediyede hissedilen bir sorun" dedi.

Yayın Tarihi: 21/07/14 14:27
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı: "Belediyeler Yasa Tasarısı'nın ivedilikle gündeme alınması önceliklerimiz arasında"
A- A A+

Bakan Gürpınar, sosyal güvenlik fonlarının da bu durumdan ciddi darbe aldığını belirterek, çalışanlara sosyal güvenlik haklarını teslim etme ve sosyal güvenlik kurumlarını güçlendirme hedeflerinden söz etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ile Asbaşkan Akın Aktunç'u kabul ederek, belediyelerdeki son durumu değerlendirdi, belediyelerle ilgili yasa tasarısı hakkında bilgi verdi.

Bakan Gürpınar kabuldeki konuşmasında LTB eski başkanı Kadri Fellaoğlu döneminde başlatılan çalışmalara Harmancı ile devam edeceklerini söyledi.

LTB'deki durumu değerlendiren Aziz Gürpınar, belediyenin 2006 yılına kadar sosyal güvenlik yatırımları konusunda sıkıntısı olmadığını kaydederek, "Yanlış adımlar atıldı ve bu sıkıntı en fazla LTB'de hissedildi" dedi.

Bakanlık olarak sorunlu olan diğer belediyeler için de çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Gürpınar, "Bu dönem içinde tüm belediye yönetimleriyle işbirliği yaparak bu sorunu çözebileceğiz diye düşünüyorum" ifadesine yer verdi.

Belediyelerle ilgili yasa tasarısının Meclis'te olduğunu anımsatan Aziz Gürpınar, tasarısının İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da tasarıya sosyal güvenlik konusunda katkı koyduğunu belirtti.

Tasarının yaz tatili sonrasında Meclis Genel Kurulu'nun gündemine getirilmesi beklentisinden söz eden Bakan Gürpınar, "Çalışanların yatırımlarının yapılabilmesini, bunların garanti altına alınabilmesini, mevcut borç stokunun 15 yıla kadar yayılan bir yapılandırmayla eritebilmesini, ödeme gücüne göre uygun taksitlendirmeler yapılarak sorunun aşılabilmesini öngörüyoruz" ifadesini yer verdi.

"BORÇLARIN NASIL YAPILANDIRABİLECEĞİNİ GÖRÜŞECEĞİZ..."

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, Bakan Gürpınar'la belediyenin Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı'na yatırılmayan primlerden oluşan borcunun nasıl yapılandırabileceği konusunu görüşeceklerini kaydetti.

"GÜRPINAR'A GÜVENİYORUZ..."

Bu dönemde Bakan Gürpınar'ın tavsiyelerine, görüş ve önerilerine ihtiyaçları olacağını belirten Harmancı, Gürpınar'a güvendiklerini vurguladı, "Tabi ki bizlerin de alması gereken önlemler, atması gereken adımlar var.

Kendi mali disiplinimiz içinde bu sıkıntıyı adım adım çözmeye çalışacağız. Ancak yeni ve mucizevî yapılandırmalar olmazsa bu konuda adım atmak zor olacak. Belediyeler Yasa Tasarısı'nın ivedilikle gündeme alınması önceliklerimiz arasında" dedi.

Harmancı, Bakan Gürpınar ve merkezi hükümetle olan ilişkilerini "sık istişare" çerçevesinde sürdüreceklerini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.