İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TRT Radyo 1'de yayımlanan 'Gündem' bugün KKTC'den yayımlandı

TRT Radyo 1'de yayımlanan 'Gündem' bugün KKTC'den yayımlandı

TRT Radyo 1'de her sabah yayımlanan "Gündem" programı, bugün Radyo Vatan stüdyolarından yapılan ortak yayınla KKTC ve Türkiye'ye sesini duyurdu.

Yayın Tarihi: 21/07/14 14:52
okuma süresi: 2 dak.
TRT Radyo 1'de yayımlanan 'Gündem' bugün KKTC'den yayımlandı
A- A A+

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ortak yayın, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Kuzeyin Sesi Radyo Vatan arasındaki işbirliği çerçevesinde gerçekleştirildi.

Gündem programı yapımcısı Raşit Nuri Özden, program sunucusu Hakan Şahin, ve Teknik Masa Görevlisi Yusuf Dağ'dan oluşan ve KKTC'de yayın yapan Kuzeyin Sesi Radyo Vatan'ın konuğu olan TRT ekibi, bugüne kadar Türkiye'nin tüm illeri olmak üzere, dünyada da Azerbaycan, Kırım, Moldova, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Bosna-Hersek gibi ülkelerde yayın yapan radyo istasyonları aracılığıyla dünyaya sesini duyurmuştu.

Radyo Vatan'la yapılan ortak yayın programında KKTC'deki toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel konular ele alınırken, programa sırasıyla Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, Strateji uzmanı Ali Külebi, YDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hasgüler konuk oldu.

Gündem programında, Hakan Şahin'in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ata Atun Kıbrıs sorunu, Barış Suyu'nun Ada'ya gelişi ve müzakere süreci içerisinde Türkiye'nin garantörlüğünün sürmesinin önemine değinirken, Strateji Uzmanı Ali Külebi, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Ortadoğu süreci; YDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü, Ortadoğu'da yaşananlar, demokratikleşme süreci ile uluslararası güçlerin Ortadoğu'daki çıkarları; Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hasgüler ise, Kıbrıs'ta yakın gelecekte yaşanabilecek olası gelişmeler hakkındaki görüşlerini anlattılar.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.