İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

TC Cumhurbaşkanlığı seçimi için randevu süreci başladı

TC Cumhurbaşkanlığı seçimi için randevu süreci başladı

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için randevu alma sürecinin başladığı, KKTC'de oy kullanacak TC vatandaşlarının internetten randevu alması gerektiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 21/07/14 15:32
okuma süresi: 3 dak.
TC Cumhurbaşkanlığı seçimi için randevu süreci başladı
A- A A+

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye'de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde KKTC'de kurulacak sandıklarda oy kullanılabilmesi için 21-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında internet üzerinden randevu alınması gerekmektedir.

Türkiye'de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde KKTC'de kurulacak sandıklarda oy kullanılabilmesi için Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 21 Temmuz 2014 (saat 08.00'den itibaren) - 25 Temmuz 2014 (saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında Yüksek Seçim Kurulu'nun www.ysk.gov.tr adresinden oy verme tarihini ve saat aralığını belirlemesi gerekmektedir. Randevu alan seçmene nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı SİSTEM tarafından aynı anda bildirilecektir. Oy verme gününü alan seçmen kendisinin dışında 5 kişi için daha randevu alabilir. (1+5)

Randevu alamayan seçmenlerin oy kullanma günlerini, saat aralığını ve sandık numarasını SİSTEM belirleyecektir. Dolayısıyla oy verme gününü kendisi belirlememiş olan seçmenin 26 Temmuz'dan itibaren SİSTEM tarafından belirlenen gün ve sandık numarasını YSK'nın internet adresinden kontrol etmesi önem arz etmektedir.

Belirlenen oy verme gününde oy kullanılacaktır. Belirlenen oy verme gününde oy kullanmayan seçmenler sadece YSK tarafından Türkiye'de belirlenen 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilir. (Oy kullanılacak gümrük kapıları ve oy kullanma tarihleri için www.ysk.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.)

YURT DIŞI SEÇMEN ÇAĞRI MERKEZİ - 0312 444 99 75

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın 2014 yılında ülkemizde gerçekleştirilmesi öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde bulundukları ülkelerde oy kullanmalarını teminen yapılan hazırlıklar kapsamında, vatandaşlarımızı aydınlatmak ve sorularını yanıtlamak amacıyla Yüksek Seçim Kurulu tarafından "0312 444 99 75" telefon numarası ile "Yurt Dışı Seçmen Çağrı Merkezi" oluşturulmuştur. Anılan Çağrı Merkezi TSİ mesai saatleri arasında (09:00-12:30, 13:30-18:00) hizmet vermektedir.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.