İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Arınç ve Özel'den Eroğlu'na kutlama mesajı

Arınç ve Özel'den Eroğlu'na kutlama mesajı

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Türkiye Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi.

Yayın Tarihi: 21/07/14 15:48
okuma süresi: 3 dak.
Arınç ve Özel'den Eroğlu'na kutlama mesajı
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Arınç'ın mesajı şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı,

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilecek törenler ve etkinlikler için gönderme nezaketinde bulunduğunuz davete eşim ve şahsım adına içtenlikle teşekkür ederim.

Kuzey Kıbrıs Türk halkı için 20 Temmuz, çetin, destansı ve kararlı mücadeleler sonucunda kazanılmış barış, huzur, özgürlük ve güven ortamının adıdır. Aynı zamanda Anavatan Türkiye ile her ne şartta olursa olsun kopmaz bağların, kardeşlik ve dayanışmanın tüm dünyaya ispatının tarihidir.

Kıbrıs'ın ilelebet bir barış adası olması, soydaşlarımızın huzur ve güvenle yaşayabilmesi için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve devletiyle yanınızda olacaktır.

Bu düşüncelerle 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramınızı tebrik ediyor, zatıalinize ve şahsınızda tüm Kuzey Kıbrıs Türk halkına dostane selamlarımı ve en iyi dileklerimi gönderiyorum. Kıbrıs davası uğruna şehit düşen aziz Mehmetçiklerimize ve mücahitlerimize bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize de salık ve esenlikler temenni ediyorum."

Necdet Özel'in mesajı ise şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanım,

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilecek törenlere davet etme nezaketiniz için teşekkür ederim..

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40'ıncı yıldönümünde Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte olmayı, bu anlamlı günün coşkusunu ve heyecanını paylaşmayı çok arzu etmeme rağmen aranızda olamadığım için şahsım ve eşim adına üzüntülü olduğumu ifade etmek isterim. Şahsımı ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını bu törenlerde temsil etmek üzere Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu sizlerle beraber olacaktır.

Kıbrıs Türk Halkı yıllarca çekmiş olduğu güçlük ve zulümlere karşı yılmadan, zorlu bir mücadeleden sonra bağımsızlığını elde etmiştir. Ada'ya barış ve huzur getiren Barış Harekatı'ndan bu yana, Türk Halkı'nın haklarını koruma ve değerlerine sahip çıkma yönündeki iradesini içtenlikle destekliyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihten ve uluslar arası hukuktan doğan hak ve sorumlulukları doğrultusunda Kıbrıs Türk Halkı'nın güvenliğinin sağlanması için geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu haklı mücadelenizde yanınızda olacaktır.

Bu vesileyle, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anarken, şahsım, eşim ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Kıbrıs Türk Halkı'nın Barış ve Özgürlük Bayramı'nı canı gönülden kutlar, şahsınıza, eşinize ve Kıbrıs Türk Halkı'na refah ve esenlikler diler, saygılarımı sunarım."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.