İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Tunalı: "İnsanlar UBP, DP ve CTP'den bıktı usandı"

Tunalı: "İnsanlar UBP, DP ve CTP'den bıktı usandı"

Sosyal Demokrat Parti (SDP) kuruldu. Tözün Tunalı liderliğindeki SDP kurucuları dün, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ı ziyaret ederek parti kuruluşu için gerekli evrakları sundular. Kültür seviyesi yüksek toplumlarda oy kullanma oranının yüksek olduğunu ifade eden Tunalı "Kıbrıs insanının da kültür seviyesi yüksektir ama oy kullanma oranı her geçen gün düşüyor. Çünkü artık insanlar UBP, DP ve CTP'den bıktı usandı" şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 22/07/14 10:00
okuma süresi: 5 dak.
Tunalı: "İnsanlar UBP, DP ve CTP'den bıktı usandı"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Ülke siyaset hayatına yeni katılan SDP'nin sözcüsü Tözün Tunalı, Kıbrıs Postası'na özel yaptığı açıklamada, solcu ya da sağcı olmadıklarını, halkçı olduklarını vurgulayarak, Partimize inanamayacağınız kadar ilgi var, çok sayıda kişinin katılacağını düşünüyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs siyaset hayatına yeni bir siyasi parti eklendi. Sosyal Demokrat Parti (SDP) adıyla siyaset hayatına atılan parti kurucuları bugün İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ı ziyaret ederek, parti kuruluşu için gerekli evrakları takdim ettiler.

Tunalı: "Solcu yada sağcı değiliz, halkçıyız"

Bakan Uluçay ile görüşmelerinin öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulunan SDP sözcüsü Tözün Tunalı, ilkeli olacaklarını vurgulayarak, esas hedeflerinin KKTC'de yaşayam her kesimi kucaklamak olduğunu kaydetti. Solcu ya da sağcı olmadıklarını, halkçı olduklarını anlatan Tunalı, "Solcuyuz deyip de solcu olmanın gereklerini yerine getirmeyen yada sağcıyız deyip de sağcı olmanın gereklerini yerine getirmeyen partiler var. Bizim hedefimiz herkese eşit davranmak... Avrupa ülkelerindeki sosyal demokrasi ne ise KKTC'de de o olacak" dedi.

Başkan ve genel sekreter önümüzdeki günlerde belirlenecek

SDP'nin başkan ve genel sekreterinin önümüzdeki günlerde kurucular tarafından belirleneceğini söyleyen Tunalı, bunun ardından örgütsel bazda çalışmalara başlayacaklarını ve bir sene içinde tüm örgütlenme çalışmalarını tamamlayacaklarını ifade etti.

"Çok sayıda katılım olacağını düşünüyoruz"

KKTC'de oy kullanma oranlarının her geçen gün düştüğüne dikkati çeken Tunalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oy kullanma oranlarının düşük olması bizim için ve ülkemiz için çok acıdır. Çünkü Kuzey Kıbrıs, okuma oranı yüksek, kaliteli insanlardan oluşuyor. Kültür seviyesi yüksek toplumlarda oy kullanma oranı yüksek olmalıdır. Ama bizim her geçen gün düşüyor. Çünkü artık insanlar UBP, DP ve CTP'den bıktı usandı.

Siyasetçiye duyulan güven sarsılmış durumdadır. Bizim avantajımız da budur, biz henüz siyasetçi değiliz. Bu nedenle partimize inanamayacağınız kadar ilgi var. Çok sayıda katılım olacağını düşünüyoruz."

"KKTC'den vazgeçmiyoruz"

Kıbrıs Sorunu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve milletvekili transferleri konularına da değinen Turalı şunları kaydetti:

"Kıbrıs Sorunu konusunda, Türkiye ile birlikte yürütülen politikamız vardır. Biz şu anda yürütülen politikaları destekliyoruz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de vazgeçmiyoruz."

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde fikirlerimize en yakın adayı destekleyeceğiz"

"Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde ise aday göstermeyeceğiz. Ama fikirlerimize en yakın olan, ülke barışını sağlayabileceğini düşündüğümüz bir adayı destekleyeceğiz. Bizim hedefimiz üç yıl sonra yapılacak genel seçimlerdir."

"İlkeli arkadaşlarla hareket ediyoruz"

"Milletvekili transferlerine ise kesinlikle müsade etmeyeceğiz. Hiçbir milletvekili partimize transfer olamaz. Bizden başka partiye transfer ise zaten sözkonusu olamaz. Çünkü biz ilkeli arkadaşlarla hareket ediyoruz."

SDP kurucuları İçişleri Bakanı ile görüştü

Tözün Tunalı ile yaptığımız kısa söyleşinin ardından, SDP kurucuları, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile görüştü.

Tunalı: "Ben değil biz olacağız"

İçişleri Bakanı'nı ziyaretlerinde konuşan SDP sözcüsü Tözün Tunalı, ülkenin birlik ve bütünlüğünün, sosyal hukuk devletinin, demokratikleşmesinin, inanç özgürlüğünün ve fırsat eşitliğinin kabul gördüğü bir ülke yaratmak için Sosyal Demokrat Parti'yi kurmaya karar verdiklerini açıkladı.

Tunalı "Ülkemizin yeni, kararlı, geleceği görebilen bir hareket, çağdaş bilgilerle donatılmış genç insanlara, ufku açık, gerçekçi program ve projelere ihtiyacı vardır. İşte bu nedenlerden dolayı yola çıkıyoruz. Halkın kendisini yönetmesi için, siyasi otoritenin, millete ait olduğu bir rejimi getirmek arzusundayız. Bu doğrultuda, halkın egemenliği, halkın iktidarı olmak olmak düşüncesindeyiz.

Ülkemizde yaşayan her kesimi kucaklayan bir politika ile halkımızı kucaklayacağız. Ben değil biz olacağız" şeklinde konuştu.

Uluçay: "İnanıyorum ki, SDP de demokrasi adına hizmet verecek"

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise, SDP'nin demokrasisi adına ülkeye hizmet vereceğine olan inancını dile getirerek "Siyasi partilerin ülkemize kattıklarını daha ileri bir noktaya taşımanızı arzularım. Sosyal Demokrat Parti ülkemize hayırlı oldun" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.