İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kapısız: "Diyalog kurulmadığı iddiası gerçeği yansıtmıyor"

Kapısız: "Diyalog kurulmadığı iddiası gerçeği yansıtmıyor"

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısı, Ercan'daki grev ertelemesi ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 22/07/14 11:39
okuma süresi: 2 dak.
Kapısız: "Diyalog kurulmadığı iddiası gerçeği yansıtmıyor"
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif'in dün yapmış olduğu basın açıklamasında iddia ettiği gibi hava sahasını güvenliğini sorgulayan hiçbir açıklamamız olmamıştır.Yaptığımız tüm açıklamalar basın arşivlerinde mevcuttur dileyen açıp bulabilir. Sivil Havacılık Dairesi yönetimi personelden o kadar kopuktur ki yönetsel konularda yaptığımız "çalışma ortamının bozukluğu, olanakların yetersizliği ve iş yükünün artması" gibi eleştirileri bile hayret verici şekilde hava sahasının güvenliğe bağlayabilmektedir. Yaptığmız açıklamalar; çalışma şartlarının iyleştirilmesini, SMART binasında kırılan bozulan cihazların yenilerinin alınması veya tamir edilmesini, artan iş yüküne göre gündüzden geceye personel takviyesini içeren açıklamalardır.

Yüzyüze yapılan toplantılarda bunlar aktarılmıştır. Ancak anlaşılan odur ki biz başka söylerken Sivil Havacılık Dairesi yönetimi önyargılı bakış açısıyla başka anlamakta üstüne birde aşağılamalara maruz kalmaktayız. Daire yöneticilerinin sebep olduğu bu sorunlarla ilgili Bakanlıktan bizlere herhangi bir görüşme çağrısı yapılmamıştır.

Diyalog olmamasının sebebi budur. Bu nedenle Sn.Bakan'ın sendikanın diyalog kurulmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, sendikamızın yaptığı açıklamaların içeriğini doğru anlamadan yapmış olduğu, kontrolörleri aşağılayıcı söylemlerden ötürü bizlere özür borçludur. Dün akşam üstü yasaklanan grevimizle ilgili olarak da; Göreve geleli bir sene olmadan iki grev yasağına imza atan CTPBG-DPUG hükümetini halkın beklediği bu "büyük icraatları" gerçekleştirdiğinden dolayı tebrik ederiz!

HTKS Yönetim Kurulu (a)

Başkan

Cem KAPISIZ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.