İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu üreticilerin sorunlarını dinledi

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu üreticilerin sorunlarını dinledi

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, geçimini üretimle sağlayan bir grup üreticiyi kabul ederek görüştü.

Yayın Tarihi: 22/07/14 14:17
okuma süresi: 2 dak.
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu üreticilerin sorunlarını dinledi
A- A A+

Üreticileri temsilen konuşan Mustafa Abraş, tarla fiyatları, hayvan fiyatları, hayvan hastalıkları ve üretici tanımı gibi konularda yaşanan sorunları dile getirerek Bakan Sennaroğlu'ndan çözüm yönünde destek istedi. Bakan Sennaroğlu da kabulde yaptığı konuşmada, ülkemizde çiftçi tanımının yeni ekim dönemi başlamadan yapılıp yeni bir yapılandırmaya mutlaka gidileceğini belirterek, tarım sektöründeki desteklerin de bu çerçevede geçimini sadece üretimden kazananlar lehine değişeceğini ifade etti. Sennaroğlu, küçükbaş hayvan üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin de bayram öncesinde ödeneceği müjdesini verdi.

SENNAROĞLU: ÜRETİCİ TANIMI EN GEÇ EKİM AYINDA YENİDEN YAPILACAK

Kabulde konuşan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, üretim sektörünün zaten zor bir sektör olduğunu, bu yıl yaşanan kuraklığın sektörü daha da zor duruma soktuğunu belirtti. Sennaroğlu, bakanlık olarak yapısal sorunlar yanında kuraklığın getirdiği sorunları çözmek yönünde mesai harcadıklarını ifade ederek, üretici tanımının yapılmasının kökleşmiş sorunların aşılması için önemli olduğunu ifade etti. Sennaroğlu, amaçlarının yeni ekim dönemine girilmeden yeni bir üretici tanımının yapılarak uygulamaya girmesi olduğunu belirterek, tarım sektöründeki desteklerin, bütün mesaisini üretime harcayan ve gelirinin tümünü tarım ve hayvancılıktan elde eden üreticilerin lehine yeniden düzenleneceğini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.