İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

YDÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi açılıyor

YDÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi açılıyor

Temeli 18 Şubat 2013 tarihinde atılan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Eğitim binası ile birlikte kısa bir süre içinde faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 22/07/14 14:20
okuma süresi: 5 dak.
YDÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi açılıyor
A- A A+

Ada'nın ilk ve tek Hayvan Hastanesi olmaya hazırlanan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Veteriner Eğitim Hastanesi tam donanımlı modern ekipmanı, kullanışlı tasarımı ve konularında uzman Akademik Personeli ile öğrencilerine klinik eğitimi, hastalarına da sağlık hizmeti vermek için çalışmalar son aşamaya geldi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs ( Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da kendisini kanıtlamış Veteriner Fakültelerinin, Hayvan Hastanelerinin projelerinden esinlenerek tasarlanan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin, öğrencilerine tam donanımlı hastane ortamında bire bir uygulama yapma ve eğitimlerini sürdürme olanağı sunarken Ada'daki tüm hayvan sahiplerine de hizmet vermeyi hedeflemekte olduğunu söyledi.

Prof. Esendal açıklamalarına şöyle devam etti; Veteriner Hekimlik eğitiminin ayrılmaz bir parçası olan Klinik uygulamaları günümüzde artık Hayvan Hastaneleri bünyesinde verilmektedir. Böylece öğrenciler hasta kabulünden başlayarak hasta taburcu edilene kadar gelişen süreçleri birebir yaşayarak ve uygulamanın içinde olarak eğitimlerini sürdürme şansını yakalamaktadırlar. Bu bağlamda Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi de öğrencilerine olması gereken tüm koşulları azami oranda sağlayarak klinik eğitimlerinin noksansızca sürdürülmesi için gerekli fiziki ve akademik ortamı hazırlamaktadır.

İşte YDÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin Özellikleri

Poliklinik ve yataklı hasta hizmeti vermek üzere 767 m2 kapalı alanda tasarlanan ve inşaatı tamamlanan hayvan hastanesinde resepsiyon ve hasta kabul bölümü, bekleme salonu, 4 adet genel muayene odası ( her biri 125 m2), 1 adet özel muayene odası (13 m2), tıraş ve banyo odası, tedavi alanı (53 m2), yataklı hastalar için hospitalizasyon odaları (her biri 7 m2), eczane, merkezi tanı laboratuvarı (25 m2), dijital röntgen odası (10 m2), ultrason ve endoskopi odası (9 m2), ameliyat öncesi hazırlık odası, sterilizasyon odası, biri yumuşak doku biri de ortopedik cerrahi için olmak üzere iki adet ameliyathane (22 ve 15,5 m2), ve post-operatif yoğun bakım üniteleri (her biri 7 m2) bulunmaktadır. Klinik eğitimi alacak öğrenciler yukarıda bildirilen hastane ortamında hasta kabulünden başlayarak ön tanı, kesin tanı, medikal veya cerrahi sağaltım, profilaktik Veteriner Hekimlik, post-operatif yoğun bakım ve hasta taburcu edilmesi gibi Klinik Veteriner Hekimliği pratiğinin her aşamasını birebir yaşama ve uygulama imkanını bulacaktır. Küçük gruplar halinde öğrencilerimize bir yandan İç Hastalıkları, Cerrahi ve, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dallarının kapsamına giren konularda uygulamalı klinik eğitimi yaptırılırken eş zamanlı olarak laboratuvar tanı yöntemleri hakkında da uygulama yapma şansı tanınacak, bir yandan da sadık dostlarımız ve evlerimizin birer ferdi olan kedi ve köpek gibi pet hayvanlarımızın her türlü sağlık sorununa kesin ve kalıcı çözümler üretilecektir.

YDÜ Hayvan Hastanesi en son teknoloji ile donatılmış ekipman ve cihaza sahip olacak

Tasarımı ile göz dolduran Hayvan Hastanesi, aynı zamanda da en son teknoloji ile donatılmış ekipman ve cihaza sahip olacaktır. Özellikle tam donanımlı merkez tanı laboratuvarı ile hastalık tanısında kısa sürede kesin sonuç verilmesi hedeflenmektedir.

Veteriner Fakülteleri arasında ilk olacak teknoloji ile donatılıyor

Veteriner Fakülteleri arasında ilk kez dijital röntgen kullanılacak hastane özelliğini taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, göz operasyonları için kullanılacak göz mikroskobu, renkli dopler ve ultrsonografisi, laser cihazı, endoskopi ve laboratuvar cihazları ile de ön plana çıkmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.