İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Sendikalardan "Göç Yasası" ile ilgili toplantı!

Sendikalardan "Göç Yasası" ile ilgili toplantı!

Ülkede faaliyet gösteren 30 kadar sendika, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası'nda (KTOEÖS) "Ekonomik Paket" ve "Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası"yla ilgili toplantı yaptı.

Yayın Tarihi: 23/07/14 07:00
okuma süresi: 5 dak.
Sendikalardan "Göç Yasası" ile ilgili toplantı!
A- A A+

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel toplantıda yaptığı konuşmada, yasa geri alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, "Gereği yapılmazsa gereğini yapacağız" diye konuştu.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Mehmet Seyis yasanın kaldırılmasını talep ettiklerini dile getirirken, Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Devlet Hastanesi'ne yeni istihdam edilen 3 radyografi uzmanının maaşları düşük olduğu için istifa ettiğini anlatarak, şu anda bu boşluğu odacıların doldurduğunu iddia etti.

Türk-Sen Genel Sekreteri Erkan Birer de konuşmasında bugünkü toplantının bir milat olması dileğinde bulunarak, sendikaların kalıcı bir birliktelik ve güçlü bir yapı oluşturması gerektiğini anlattı.

Verilen bilgiye göre toplantıda, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Hür İşçi Sendikaları (Hür-İş) ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu'na (Türk-Sen) bağlı sendikalar ile; KTOEÖS, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kooperatif Çalışanları Sendikası (Koop-Sen), Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) temsil edildi.

GÖKÇEBEL: "GEREĞİ YAPILMAZSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Hükümetler değişmesine karşın çalışanın sorunlarının hiç değişmediğini ifade eden KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, ekonomik anlamda alınan bütün önlemlerin çalışanların sırtına yüklendiğini dile getirdi.

"Göç Yasası" olarak nitelendirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası'nın "diğer yasalara bakılmaksızın Anayasa haline getirildiğini" savunan Gökçebel, yasanın başta toplu sözleşme kazanımları olmak üzere birçok hakkı ortadan kaldıran bir anlayışa sahip olduğunu belirtti.

Bu duruma karşı mücadele vermek için 33 sendikaya çağrı yaptıklarını söyleyen Gökçebel, hepsinden olumlu yanıt aldıklarını ve Hür-İş, Dev-İş, Türk-Sen ve diğer sendikaların da kendileriyle aynı fikirde olduğunu ifade etti.

Şimdiki hükümetin seçilmeden önce kendileriyle aynı fikirde olduğunu, ancak seçildikten sonra farklı hareket ettiğini savunan Gökçebel, Meclis ve hükümetin bir an önce bu konuyu ele almasını ve "adaletsizliği" durdurmasını istedi.

Yasa geri alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, "Gereği yapılmazsa gereğini yapacağız" diye konuşan Gökçebel, "Yapılacak eylemlerle belki de hükümet görevi bırakmak zorunda kalacak" iddiasında bulundu.

Sorulan bir soru üzerine yasaya karşı eylemlerin bir süredir devam ettiğini anlatan Gökçebel, eylemlerin tırmanarak devam edeceğin ve okulların açılmasıyla eylemlerin artacağını kaydetti.

SEYİS: "TALEBİMİZ YASANIN KALDIRILMASI"

Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis de yaptığı konuşmada, yasanın işçiler açısında da sorunlar yarattığını ve diğer yasalara aykırı unsurlar içerdiğini söyledi.

Son dönemde Sayıştaylığın çeşitli kurumlara bundan sonra toplu iş sözleşmesine girilmemesi konusunda genelge yolladığını savunan Seyis, bunun toplu iş sözleşmesi hakkına karşı olunduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Taleplerinin yasanın ortadan kaldırılması olduğunu söyleyen Seyis, toplu iş sözleşmesine yapılacak müdahalelere çok sert tepki vereceklerini dile getirdi.

Yasa ortadan kalkana kadar mücadeleye devam edeceklerini anlatan Seyis, bugünkü toplantının, konuyla ilgili atılacak adımlarla ilgili olduğunu da kaydetti.

ÖZKARDAŞ: "YASA SAĞLIK HİZMETLERİNİ DE ETKİLİYOR"

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş da konuşmasında, hastaneye yeni istihdam edilen 3 radyografi uzmanının maaşları düşük olduğu için istifa ettiğini anlatarak, şu anda hastanede odacıların röntgen çektiğini iddia etti.

Bu durumun, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası'nın toplum sağlığına da zarar verdiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Özkardaş, Cuma günü konuyla ilgili eylem yapacaklarını belirtti.

Özkardaş, kamu maaşları düştüğü halde açılan münhallere çok sayıda başvuru yapılmasının özel sektördeki olumsuz çalışma koşullarından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

BİRER: "SENDİKALAR KALICI VE GÜÇLÜ BİR BİRLİK KURMALI"

Türk-Sen Genel Sekreteri Erkan Birer de konuşmasında, bugünkü toplantının bir milat olması dileğinde bulunarak, sendikaların kalıcı bir birliktelik ve güçlü bir yapı oluşturması gerektiğini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.