İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımsızlık ittifakından BM, AB ve TC'ye çağrı

Bağımsızlık ittifakından BM, AB ve TC'ye çağrı

Bağımsızlık İttifakı, Birleşmiş Miletler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'ne Kıbrıslı Türker'in 1960 Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti'ndeki Rumlar tarafından gasp edilen bazı haklarıyla ilgili çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 22/07/14 17:47
okuma süresi: 2 dak.
Bağımsızlık ittifakından BM, AB ve TC'ye çağrı
A- A A+

Bağımsızlık İttifakı tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM'ye 1960 Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti'ndeki 50 yıldan beri gasp edilmekte olan "devlet' hakkının Kıbrıslı Türklere iadesi yönünde karar alması ve bu kararı BM Genel Kurulunun ilan etmesi çağrısında bulunuldu.

İttifak, "AB'nin de Kıbrıslı Türkler ile Üyelik Uyum Sürecini başlatmasını ve bugüne kadar bir anlaşmaya varma niyeti olmadığı da dikkate alınarak, Annan Planı'nı referandumda reddeden K. Rumlarının ise AB Üyeliğinden ihraç edilmesini" istedi.

Bağımsızlık İttifakı tarafından Türkiye Cumhuriyeti hükümetine de , "uluslararası garantörlük haklarına dayanarak K. Türkleri'nin 1960 Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti'nin Bütçesinden 1963 yılından beri alacaklı olduğu 300 Milyar US Dolarının AİHM'in tazminat taleplerinden mahsup edilerek bakiyenin Devlet Hakkı ile birlikte K. Türklerine devredilmesine yönelik uluslararası girişim başlatması" için çağrıda bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.