İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

5 çocuk sahibi baba: "Çocuklarıma bakamıyorum..."

5 çocuk sahibi baba: "Çocuklarıma bakamıyorum..."

Kıbrıs'ın Kuzey'inde artan ekonomik sorunlar özellikle dar gelirli vatandaşı oldukça etkiliyor.

Yayın Tarihi: 23/07/14 08:32
okuma süresi: 4 dak.
5 çocuk sahibi baba: "Çocuklarıma bakamıyorum..."
A- A A+

Kıbrıs'ın Kuzey'inde artan ekonomik sorunlar özellikle dar gelirli vatandaşı oldukça etkiliyor. Ülkemizde yaşayan dar gelirli insanlar en temel hak olan sağlık hakkından bile yeteri kadar yararlanamıyor... İçinde bulundukları zor durum nedeniyle çocuklarını da doyuramayan acılı baba ise devletten yardım istiyor... Lapta 'da 25 yıldır yaşayan Hasan Aslan, karısının rahatsızlığı nedeniyle ailesini geçindirmekte zorlanıyor. 5 çocuk sahibi baba "Büyük kızımı okula gönderemedim... Okumasını istiyorum" diye isyan ediyor...

Kıbrıs Postası - Canan Onurer

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 1988 yılında gelen Hasan Aslan yaşadığı dramı gazetemize anlattı. Ülkeye ilk geldiğinde bekâr olan Aslan 1996'da evlendiğini ve eşini de ülkeye getirdiğini, 5 çocuğunun da KKTC'de doğduğunu söylüyor...

Eşinin 2012 yılında geçirdiği felç nedeniyle hayatının kâbusa döndüğünü söyleyen Aslan, "Eşim 6 Şubat 2012 yılında felç geçirdi. Hastaneye gittiğimizde damar tıkanıklığı var denildi. Anjiyo oldu, fakat damarları açılmadı. Doktorların risk görmesi nedeniyle kafasında bulunan bir kemik alındı. Daha sonra ayağında kan pıhtılaşması nedeniyle yine hastaneye gittik. Yedi yerden delik açıldı. Büyük zorluk yaşadık. Daha sonra doktorlar bize kafasından alınan kemiğin 6 ay sonra takılacağını söyledi. Altı ay geçti takılmadı. Üstünden iki sene geçti ve hala kemiğin takılmasını bekliyoruz" dedi.

Hala bizi aramalarını bekliyoruz...

Doktorların kendisini aramasını beklediğini söyleyen Hasan Aslan, üç ay önce yine doktora gittiğini ve "Biz sizi arayacağız" yanıtını aldığını dile getirdi. Lapta 'da Huzur Evi'nin fizik tedavi imkânlarından yararlandıklarını söyleyen Aslan: "Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy bu konuda bize yardımcı oldu. En azından fizik tedaviye gidiyorduk. Fakat fizik tedavi doktorumuz şimdi hamile ve izinde, bu nedenle o da durmuş durumda" dedi.

25 senedir burada yaşıyorum ama vatandaş olamadım...

25 yıldır KKTC'de yaşadığını söyleyen Aslan tüm çabalarına rağmen vatandaş olamadı. Vatandaş olamadığı için ise yeterince kendisi ile ilgilenilmediğini ve imkânlarının kısıtlı olduğunu söyleyen Hasan Aslan: "Beş tane çocuğum var. Hepsi burada doğdu. İlk geldiğimiz zaman işlerim de durumum da iyiydi. Ama şimdi 5 tane çocuğa bakmakta zorlanıyorum. Çalışıyorum fakat yetmiyor. Çocuklarımın üç tanesi okuyor. Büyük kızım ise dersleri iyi olmasına rağmen annesine bakmak için okulu bıraktı. Öğretmenleri geldi ve okula devam etmesi gerektiğini söyledi. Fakat eşimin durumunu görünce onlar da hak verdi. Fakat ben okula gitmesini istiyorum" dedi.

Sesimizi duyuramıyoruz...

Vatandaş olmamasından dolayı hiçbir yere gidemediğine değinen Aslan, "devletten bir destek göremiyorum. Sesimi duyuramıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Durumum olsa eşimi başka doktorlara da götürürdüm. Fakat öyle bir durumum yok. O yüzden beklemek zorundayım. Ama nereye kadar..." şeklinde konuştu.

25 yıldır hiçbir hatam olmadı

25 yıldır ülkede bulunduğunu söyleyen Hasan Aslan, "Niceleri var, ne hatalar yaptılar ve vatandaş oldular ben hiçbir şey yapmadım. Hiç hatam olmadı ama olamadım. Çocuklarımın hepsi burada doğdu. Çalışıyorum, ama olmadı" dedi. Sosyal Hizmetlere de başvurduğunu anlatan Hasan Aslan, vatandaş olmadığı için kapıların yüzüne kapandığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Fotoğraf: Ahmet İkidereli

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.