İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Cropsey: "ABD, Güney Kıbrıs'ın öneminin farkına varmaya başladı"

Cropsey: "ABD, Güney Kıbrıs'ın öneminin farkına varmaya başladı"

Hudson Enstitüsü üyesi Seth Cropsey, ABD'nin Güney Kıbrıs gibi, bölgede güvenilir, sağlam ve demokratik ortağının olmasının öneminin farkına varmaya başladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 23/07/14 08:37
okuma süresi: 2 dak.
Cropsey: "ABD, Güney Kıbrıs'ın öneminin farkına varmaya başladı"
A- A A+

Cropsey ve araştırma Enstitüsü'nün başka bir üyesi olan George Papadopoulos, 21 Temmuz'da, Rum lider Nikos Anastasiades tarafından kabul edildiler.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Cropsey, ABD ve Kıbrıs'ın bir takım ortak önemli konu ve ilgi alanı olduğuna inandıkları için Kıbrıs'ta bulunduklarını açıkladı.

"İkimizin de demokratik siyasi gelenekleri var, ikimiz de demokrasiyiz ve ikimizin de dünyanın daha sorunlu bir hale gelen bu kısmında güvenliğin sağlanmasına yönelik ilgimiz var" diyen Cropsey, Amerikalıların dünyanın bu kısmında sağlam, güvenilir ve demokratik ortakları ve müttefiklerinin olmasının öneminin farkına varmaya başladığına dikkat çekti.

Cropsey devamla, " Bizim araştırma enstitüsü ve Kıbrıs arasında daha fazla işbirliğinin yer almasını arzu ediyorum, bunun yanı sıra, bu işbirliğini artırmaya yönelik çabaların Amerika siyasi liderliğinin Kıbrıs ve ABD arasındaki güçlü ilişkilerin önemini anlamasını sağlayacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

Cropsey ayrıca, Kıbrıs'ın söz konusu güvenliğin inşa edilmesine nasıl katkıda bulunabileceği sorulduğunda, şu anda Kıbrıs-Israil-Yunanistan ve ABD arasında icra edilen tatbikatlardan söz etti.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.