İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ali Çıralı, Markopoulotis ile görüştü

Ali Çıralı, Markopoulotis ile görüştü

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet 23 Temmuz'da Avrupa Komisyonu Temsilciği Başkanı Georgios Markopouliotis ile görüştü.

Yayın Tarihi: 24/07/14 08:55
okuma süresi: 2 dak.
Ali Çıralı, Markopoulotis ile görüştü
A- A A+

Görüşmede Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın genel olarak çalışmaları hakkında bilgi veren Ali Çıralı, özellikle Hellim Konusunun Kıbrıslı Rum'lar tarafından Avrupa Birliği'nde tescil süreci ile ilgili Sanayi Odası'nın düşüncelerini ve hassasiyetlerini dile getirdi.

Bu noktada özellikle üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyen Ali Çıralı, Hellim'in hem Kıbrıslı Türklerin hem de Kıbrıslı Rumların ortak kültürel bir ürünü olduğunu ve hellim konusunun Kuzey Kıbrıs'ta çok geniş bir kesimi doğrudan ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizdi.

Hellimin Kıbrıs Türk kültüründeki yeri, standartları, üreticiler ve yurt dışı ihracatındaki yaklaşık yüzde 25'lik payı itibarı ile Kıbrıs Türk ekonomisinde ki yerini ve önemini aktardı.

Avrupa Komisyonu'nun Güney Kıbrıs'ın Hellim ve Halloumi isimleri ile coğrafi tescil başvurusunun değerlendirilmesi aşamasında Kıbrıslı Türk'leri mağdur etmeyecek bir formül geliştirmesinin önemine işaret etti.

Çıralı, "Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak Kıbrıslı Türk üreticilerin ve sektörde faaliyet gösteren hiç kimsenin mağdur edilmemesi gerekir" dedi.

Adada devam eden müzakere sürecinin zarar görmemesi açısından Hellim konusunda hassas davranılmasının şart olduğunu söyleyen Ali Çıralı, "Şu anda Avrupa Birliği konuyu değerlendirme aşamasındadır. Bu süreçte AB Komisyonu Temsilciliği'nden de destek bekliyoruz" diye konuştu.

Ali Çıralı ayrıca; müzakere süreci, güven yaratıcı önlemler, Yeşil Hat Tüzüğü ve adada Güney ve Kuzey ekonomilerinin yakınlaşması ile alakalı konularda AB Komisyonu Temsilciliği Başkanı Markopouliotis'e düşüncelerini aktardı. Görüşme esnasında Çıralı'ya Kıbrıs Türk Sanayi Odası dış ilişkiler birimi yetkilileri Anıl Kaya ve Suha Vekil eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.