İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TEL-SEN: "Eylem kaçınılmaz oldu!"

TEL-SEN: "Eylem kaçınılmaz oldu!"

Tel- Sen yaptığı açıklama ile eylem yapacağını duyurdu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 24/07/14 09:37
okuma süresi: 5 dak.
TEL-SEN: "Eylem kaçınılmaz oldu!"
A- A A+

Haberleşme de örgütlü ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığında yetkili sendika Tel-Sen, ülkenin haberleşmesinde yanlış adımların atılmaya çalışıldığına dikkat çekmek konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve tekelleşmeye çalışanlarla tekelleşmenin önünü açmaya çalışanları kınamak ve müsaade etmemek adına bir dizi eylem kararı almıştır. Eylemlerin zamanı ve yeri kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tel-Sen Yönetim Kurulu KKTURKCELL'e fiber optik kablo hattı çekme izni verilmesinin yanlışlarını defalarca belirtmiş ve gerekli makamları kamuoyu önünde uyarmıştır. Ancak hükümetin her ne hikmetse sanki KKTURKCELL'e imtiyaz tanıma zorunluluğu varmış gibi davranması oldukça manidardır ve buna engel olmak için tüm yasal haklarımızı kullanarak gerek Bakanlığı, gerek Başbakanlığı gerekse de KKTURKCELL'i çeşitli eylemler düzenleyerek protesto edecek konuyu kamuoyunun dikkatine çekeceğiz.

Verilmeye çalışan imtiyazı, bir başka deyişle fiber optik hat çekme iznini engellemeye karşı verilen mücadele hukuka göre hareket edilmesini sağlamaya çalışmaktan ibarettir. Birilerinin iddia ettiği gibi halka götürülmeye çalışılan teknolojiyi engelleme adına değil tam tersine halkı ileride yaşayacağı olumsuzluklardan kurtarma, toplumsal varlıklara sahip çıkma tekelleşmenin önünü açmama adına yapılan bir mücadeledir.

Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmetlerle ilgili bir başkası tarafından ayni hizmetlerin ne zaman verilebileceği Elektronik Haberleşme Yasasında belirtilmiştir. Hatırlanacağı gibi sendikamız bu konuda birçok girişim yapmış ve Sn Bakan göreve geldikten sonra da bu süre beş yıla çıkarılmıştır. Burada amaç Telekomünikasyon Dairesinin geleceğini kurtarmak ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak ve halka ucuz, kaliteli çağdaş hizmetin götürülmesinin önünü açmaktır. Tel-Sen haberleşmede sektörün elemanları tarafından verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesine karşı değildir. Ancak Tel-Sen tekelleşmeye de taraf değildir ve müsaade etmeyecektir.

'Bakan ve Hükümet seyirci kalmamalıdır…'

Hal böyle iken ısrarla Telekomünikasyon Dairesinin önünün tıkanmasına çalışılması, verdiği hizmetlere göz konulması ve elinden alınmaya çalışılması bizim kabul edeceğimiz bir durum değildir. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere hükümetin Telekomünikasyon Dairesinin yok olmasına sebep olacağına , haberleşme de tekelleşmeye sebep olacağına inandığımız KKTURKCELL'e fiber kablo hattı döşeme imtiyazının tanınmaması gerekir. Defalarca gerek yazılı gerekse medyada paylaşarak uyarmamıza rağmen halen daha bu duruma seyirci kalınması da oldukça manidardır.

'Bu konuda çözüm basittir ve geç bile kalınmıştır…'

Telekomünikasyon Dairesi bu sektörde bir elemandır ve devlet haberleşmenin bir kanadında mutlaka kalmalıdır. Bu bağlamda Telekomünikasyon Dairesinin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturulması kaçınılmazdır. Bunun yoluda idari ve mali özerklikten geçmektedir.

Telekomünikasyon Dairesinin gelirlerinin tamamı veya ilk etapta bir kısmı dairenin yatırıma yönelik kullanılmasına bırakılacaktır. Daire bu sayede çok kısa sürede kendini yeniler verdiği hizmet kalitesini kat kat artırır. Bu durum Sn. Başbakan Yardımcısı ve Sn. Bayındırlık Ulaştırma Bakanına, Sn. Başbakan ve Maliye Bakanına defalarca aktarılmıştır.

Telekomünikasyon Dairesi'ne bu kabiliyet sağlanmadan hiçbir imtiyaza müsaade etmeyeceğiz.

Telekomünikasyon Dairesi özelleşmeyecek diyen hükümet yetkilileri bilmelidirler ki tanınmaya çalışılan bu imtiyaz dairenin yok olmasını sağlayacaktır. Şu anda gündemde olan KKTURKCELL'e fiber optik kablo hattı döşeme izni verilmesi bununla eş anlamlıdır. Bakanın karşıyım dediği tekelleşmenin ta kendisidir. Peşkeş çekmektir. Hiçbir imtiyaza müsaade etmeyeceğimizi belirtmiştik kararlılığımız devam etmektedir. Görmekteyiz ki kararlılığımız sınamak isteyenler var. Bu bağlamada bir dizi eylem kararı almış bulunmaktayız. Bakanlığa, Başbakanlığa ve KKTURKCELL'e karşı yasal haklarımız doğrultusunda protesto eylemlerimizle imtiyazlara karşı olan kararlılığımızı ortaya koymaya başlıyoruz.

Bu kavga büyüktür ve inanıyoruz ki bu kavga verilmelidir. KTHY'de tekelleşmenin faturasını pahalı ödeyen halkımız uyanmıştır bu kavgada Tel-Sen'in yanında olacaktır.

Yönetim Kurulu adına

Tamay Soysan

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.