İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP: "İsrail savaş suçu işliyor"

BKP: "İsrail savaş suçu işliyor"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de yaşanan katliamın bir soykırım ve insanlık suçu olduğunu belirterek İsrail Devletini kınadı.

Yayın Tarihi: 24/07/14 13:32
okuma süresi: 3 dak.
BKP: "İsrail savaş suçu işliyor"
A- A A+

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Milosoviç gibi savaş suçlusu olarak LAHEY Adalet Divanı'nda yargılanması gerektiğine vurgu yapan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, " Milosoviç ile Netanyahu arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de masum sivilleri hedef alarak soykırım gerçekleştirmişlerdir. Dünya bu soykırıma sessiz kalmakta, ABD, İngiltere ve Almanya gibi devletler de yaptıkları açıklamalarla İsrail Devletinin yaptığı katliamları desteklemekte ve katliamların devam etmesinin önünü açmaktadırlar" dedi.

Gelinen aşamada, Birleşmiş Milletlerin misyonunu yitirdiğini ve yaşanan katliamlara seyirci kalmaktan öteye bir şey yapmadığını ifade eden İzcan, " Bu gün Filistin'de yaşananlar, Anglo Amerikan Emperyalizminin bölgedeki doğal kaynakları ele geçirme planı olan Büyük Orta Doğu Projesinin adım adım hayata geçişidir. Yurdumuz Kıbrıs'ta, Irak'ta ve Suriye'de yaşananlar da bu planın bir parçsasıdır. Türkiye Başbakanı Sn. Erdoğan'ın eş başkanı olmakla övündüğü BOP Orta Doğu'ya kan ve göz yaşı getirmekte, masum sivillerin, çocukların ölümüne neden olmaktadır"dedi.

Bu gün Gazze'de yaşanan katliamın sorumlusu İsrail devleti kadar misyonunu yerine getirmeyen BM ve İsrail Devletine destek olan emperyalist devletlerdir

İsrail Devlet'ini saldırıları durdurmaya ve Filistin halkının toprak bütünlüğü ve egemenliğini tanımaya çağıran İzcan, " İsrail Filistin topraklarından derhal çekilmeli, yürüttüğü operasyonları bir an önce sonlandırmalıdır. Yaşanan katliamlara sessiz kalan Birleşmiş Milletler de sorunun çözümü için devreye girmelidir. Bu gün Gazze'de yaşanan katliamın sorumlusu İsrail devleti kadar misyonunu yerine getirmeyen BM ve İsrail Devletine destek olan emperyalist devletlerdir" dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi olarak, Filistin halkının acılarını paylaştıklarını belirten İzcan, " Filistin halkının acılarını paylaşırken, tüm ezilen halklarla olduğu gibi Filistin halkına da dayanışmamızı bildiriz. Yurdumuzda ve bölgemizde barış ve huzurun hakim olması için mücadeleye devam edeceğimizin altını çizeriz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.