İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Müzakere masası gerildi!

Müzakere masası gerildi!

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve müzakereci heyetlerin bugün gerçekleştirdiği görüşmede sinirler gerildi.Görüşmede tüm konularda öneri sunulmasının tamamlandığı konusunda görüş birliğine vararak, 2 Eylül'de yeni bir görüşme süreci başlatma kararı alan liderlerin arasına, geçmiş dönemde ortaya konulan yakınlaşmalar girdi.

Yayın Tarihi: 24/07/14 19:59
okuma süresi: 3 dak.
Müzakere masası gerildi!
A- A A+

Rum Lider Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafının Hristofyas döneminde sağlanan yakınlaşmaların göz ardı edilemeyeceğini anımsatması üzerine sinirlendi. Önce gözlüğünü görüşme masasına fırlatan Anastasiadis, ardından da Rum müzakere heyetini masada bırakarak kaçtı.

Kıbrıs Postası Özel

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bugün Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı'na yaptıkları ziyaretin ardından, Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede bir araya geldi.

Görüşmede, her iki tarafın Kıbrıs sorunu ile ilgili tüm konularda öneri sunmayı tamamlandığı konusunda görüşbirliğine varan liderler, toplantıda, güven artırıcı önlemler ve metodoloji üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Liderler, 2 Eylül'de yapacakları bir sonraki görüşme öncesi müzakerecilerin, ilgili konularda anlaşmaya varılması için görüşmelere devam etmesi talimatı da verdi.

Yakınlaşmalar masayı gerdi

İki liderin uzlaşısıyla ilerleyen görüşme, Kıbrıs Türk tarafının Rum Yönetimi Eski Lideri Dimitris Hristofyas döneminde, Hristofyas ile 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Cumhurbaşkanı Eroğlu arasında sürdürülen müzakere sürecinde elde edilen yakınlaşmaların göz ardı edilemeyeceğini kaydetmesi ile gerildi.

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgiye göre, bir sonraki aşamaya 2 Eylül'de geçilmesi konusunda mutabakata varan liderler arasındaki sohbet sırasında, Kıbrıs Türk tarafının Hristofyas döneminde sağlanan yakınlaşmaların yok sayılamayacağını ifade etmesinin ardından sinirlenen Rum Lider Anastasiadis, yakınlaşmalar konusunda sadece "beğendiklerini" kabul edebileceğini söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının yakınlaşmaların ortaya konulmasında büyük emek harcandığını ve bunların yok sayılamayacağını vurgulanmasıyla iyice sinirlendiği ifade edilen Anastasiadis'in, bunun ardından ayağa kalkarak, yüksek sesle ve sert bir şekilde konuşmayı sürdürdüğü öğrenildi.

Sigara molası da kar etmedi

Edinilen bilgiye göre, Troyka konusu ve görüşmeler nedeniyle çok gerildiğini ifade ederek sigara içmek istediğini söyleyen Anastasiadis, arda arda 3 sigara içtikten sonra, ayağa kalkarak önce gözlüğünü masaya fırlattı, ardından da belgeleri toplayarak, görüşmeyi terk etti.

Anastasiadis'in ani gidişinin ardından Kıbrıs Rum heyetinin ise şaşkınlık içerisinde gelişmeleri izlediği öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.