İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP PM: "Gelişmeler kaygı verici..."

CTP PM: "Gelişmeler kaygı verici..."

24 Temmuz Perşembe gecesi "Kıbrıs Sorunu" gündemiyle toplanan CTP Parti Meclisi, yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek müzakerelerde gelinen aşamanın kaygı verici olduğu tespitinde bulundu.

Yayın Tarihi: 25/07/14 11:26
okuma süresi: 2 dak.
CTP PM: "Gelişmeler kaygı verici..."
A- A A+

CTP Parti Meclisi, Anastasiadis ve Eroğlu arasında hiçbir olumlu sonuç üretmeden süren mevcut müzakere sürecinin vardığı noktadan rahatsızdır.

Hükümetle gereken istişarelerde bulunulmadan yürütülen müzakerelerde cumhurbaşkanının sonuç almaktan uzak bir strateji ile hareket etmesinden derin bir endişe duymaktayız.

Kapsamlı çözümün önünü açması beklenen güven artırıcı önlemler konusunun karşılıklı suçlamayı andıran mevcut ele alınış biçiminden kaygı duymaktayız. CTP, olması gerektiği gibi karşılıklı kabul görecek, taraflar arasında güveni artıracak ve kapsamlı çözüme ulaşılmasını kolaylaştıracak önlemler hazırlanması için girişimci olacaktır.

Partimiz, önümüzdeki süreçte halkımızın Kıbrıs sorununa ilişkin duyarlılığını yükseltmek amacıyla Talat-Hristofyas dönemindeki yakınlaşmaların sahiplenilmesinin sağlanması ve tıkanıklıkların aşılması için yeni öneriler geliştirilmesine yönelik çalışmalarını da yoğunlaştıracaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.