İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Yeltekin: "Asgari ücretli ile dalga geçiliyor..."

Yeltekin: "Asgari ücretli ile dalga geçiliyor..."

BASS Sendikası yaptığı açıklama ile asgari ücret toplantısının sonuçsuz kalmasını eleştirdi... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 25/07/14 14:53
okuma süresi: 1 dak.
Yeltekin: "Asgari ücretli ile dalga geçiliyor..."
A- A A+

2014 yılının 2. Asgari ücret belirleme toplantısı devlet tarafının çalışana günde bir ekmek reva görmesi sebebiyle sonuçsuz kalmıştır.

Halen 1560 TL brüt ücret olan Asgari Ücret, sefalati, yoksulluğu ve eşitsizliği körüklemekte, özel sektör çalışanını perişan etmektedir.

Sosyal devlet anlayışı gereğince devlet tarafı Asgari Ücreti iş koluna göre belirlemeli, eğitim durumunu da dikkate alarak buna köklü çözüm bulmalıdır. D.P.Ö'nün hiçbir gerçeğe dayandırmadığı hayat pahalılığı, serbest piyasalarda başını alıp giderken günde bir ekmek fiyatına Asgari Ücrete zam bu ülke insanı ile alay etmenin diğer bir anlamıdır.

Çalışanın alın teri, göz nurunun gerçek değerinin verilmesini beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın özel sektörde çalışanları da düşünmesi en tabi beklentimizdir.

Saygılarımla.

Ali YELTEKİN

Genel Sekreter

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.