İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TEL-SEN: "KKTURKCELL konusunda haklı çıkmak bizi üzdü..."

TEL-SEN: "KKTURKCELL konusunda haklı çıkmak bizi üzdü..."

TEL-SEN yaptığı yazılı açıklama ile KKTURKCELL'e fiber optik kablo döşeme izni verilmesinin gündemde olmasını eleştirerek, bunun Telekomünikasyon Dairesi'ni yok edeceğini vurguladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 26/07/14 12:34
okuma süresi: 5 dak.
TEL-SEN: "KKTURKCELL konusunda haklı çıkmak bizi üzdü..."
A- A A+

"Haberleşme de örgütlü ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığında yetkili sendika olmamız sebebiyle uzun süreden bu yana fiber optik hat döşenmesine karşı gösterdiğimiz mücadelenin doğruluğu ve haklılığı KKTURKCELL tarafından dün medyada yer alan açıklama ile ortaya çıktı. Haklı çıkmak bizleri sevindirmemiş tam tersine üzmüştür.

Öncelikle bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz ki sendikamız, dünyadaki en ileri teknolojilerin ülkemize taşınmasına karşı değildir. Sektör içerisinde yer alan her operatör bunu yasaların kendisine tanıdığı haklar doğrultusunda yapabilir. Çağdaş teknolojiyi ülkeye getirmek gayrı yasal değildir. Ancak sektörün bir başka elemanının verdiği hizmete göz dikmek piyasanın büyük kısmını elinde tutmasına rağmen tabiri caizse açgözlülük yapmak, o hizmeti da ben vereyim onu da uhdeme alayım demek ve bu hizmetlerin bir süreliğine yasalarca korunduğunu bilerek bunu yapmak ne yasaldır ne de etiktir.

Kaldı ki dünkü açıklamada popülist cümleler kurulmuş halka götürülecek hizmetlerin kalitesinden çağdaşlığından bahsedilmiştir. İyi de halka bu hizmetleri götürmek bedava mı olacak da dünyadaki örnekleri yok sayarak bir kuruş devlete ödemeden hiçbir ihaleye çıkmadan fiber optik omurga oluşturma projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Biz KKTURKCELL yetkililerinden 24-01-2014 tarihinde imzaladıklarını belirttikleri ancak her ne hikmetse hiçbir şekilde ulaşamadığımız protokolü kamuoyu ile paylaşmalarını talep etmiştik. Bunu paylaşmalarını bekliyoruz.

Bizim sorunumuz KKTURKCELL'e değil bizim sorunumuz KKTURKCELL'in Telekomünikasyon Dairesinin verdiği hizmetlere göz dikmesi ile ilgilidir. Bizim sorunumuz KKTURKCELL'in, Telekomünikasyon Dairesini ortadan kaldıracak taleplerde bulunması ile ilgilidir. Bizim sorunumuz haberleşmede tekelleşmenin önünü açacak uygulamaların hayata geçirilmeye çalışılması ile ilgilidir.

Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmetlerle ilgili bir başkası tarafından ayni hizmetlerin ne zaman verilebileceği Elektronik Haberleşme Yasasında belirtilmiştir. Bu yasanın Meclis Alt Komitesi çalışmalarında KKTURKCELL Genel Müdürü başta olmak üzere KKTURKCELL yetkilileri ile beraber bulunduk bu yasa o çalışmanın eseridir. Burada amaçlanan Telekomünikasyon Dairesinin geleceğini kurtarmak ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak, halka ucuz, kaliteli çağdaş hizmetin götürülmesinin önünü açmaktır.

Telekomünikasyon Dairesine uzun yıllar yatırım yapılmamış ve daire halka verdiği hizmette geri kalmıştır. Ancak bu yasanın hayata geçmesi ile az da olsa yatırımlar yapılmaya başlanmış ve daire hizmet kalitesini, dünyanın en ileri teknolojileri ile yarışacak çağdaş ve ucuz duruma çok kısa sürede çıkarma kabiliyeti kazanmaya başlamıştır.

Bizim sendikacılıkta bir laf vardır. Yasa geçerken onay verenlere ve yasanın kazanımlarının kendi işine gelmediğini görüp yasa tanımadan hareket edenlere söylenen bir laf 'HADİ ORDAN' kısa ama öz bir laftır.

'Bakan ve Hükümet seyirci kalmamalıdır…'

Telekomünikasyon Dairesinin önünün tıkanmasına çalışıldığını, verdiği hizmetlere göz konulduğunu ve elinden alınmaya çalışıldığını her fırsatta söyledik. Başbakan'a, İlgili Bakan'a ve hükümet edenlere sesleniyoruz KKTURKCELL'in dün yaptığı açıklama ortadadır alın okuyun zaten biz size okuyacağız. Biz bunun bir baz istasyonunu güçlendirme için yapılan bir hamle olmadığını defalarca söyledik kabul edeceğimiz bir durum olmadığını belirttik. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere hükümetin bilmesini isteriz ki KKTURKCELL'in açıklamasını da göz önüne alarak Telekomünikasyon Dairesinin yok olmasına sebep olacağına, haberleşme de tekelleşmeye sebep olacağına inandığımız KKTURKCELL'e fiber kablo hattı döşeme imtiyazının tanınmaması dün itibarı ile şart olmuştur.

Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz; Telekomünikasyon Dairesi özelleşmeyecek diyen hükümet yetkilileri bilmelidirler ki tanınmaya çalışılan bu imtiyaz dairenin yok olmasını sağlayacaktır. Şu anda gündemde olan KKTURKCELL'e fiber optik kablo hattı döşeme izni verilmesi bununla eş anlamlıdır. Bakanın karşıyım dediği tekelleşmenin ta kendisidir. Peşkeş çekmektir.

Tel-Sen Yönetim Kurulu Tekelleşmeye karşı ilk protesto eylemini KKTURKCELL Genel Müdürlüğü'ne 31 Temmuz perşembe günü saat 10:00'da siyah çelenk koyarak gerçekleştireceğini daha önceden duyurmuştur bu eylem gerçekleşecektir. Bundan sonraki eylemlerde kaçınılmazdır. Temennimiz hiçbir boykot çağrısına mecbur bırakılmadan bu olayın sonuçlanmasıdır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.