İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Angolemli: "Hükümet üreticilere karşı dürüst olmalı"

Angolemli: "Hükümet üreticilere karşı dürüst olmalı"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, hükümetinin hayvan üreticilerine yönelik uygulamalarının, üreticilerin sonunu getireceğini savundu.

Yayın Tarihi: 26/07/14 14:25
okuma süresi: 3 dak.
Angolemli: "Hükümet üreticilere karşı dürüst olmalı"
A- A A+

TDP'den verilen bilgiye göre, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Demokrat Parti (CTP-DP) koalisyon hükümetinin Hayvan Üreticilerine yönelik uygulamalarının, üreticilerin sonunu getireceği uyarısında bulundu.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'nun üreticilere verdikleri sözleri tutmadıklarını belirten Angolemli, 'İki doğrudan gelir desteği ödemesini bir defada yapıyoruz' diyerek, bu parayı üreticilerin borcundan kesmesinin üreticilere oynanan oyunun bir parçası olduğunu vurguladı.

"Üreticiler para beklerken, hükümetin uygulaması ile bir anda paralarından oldular" diyen Angolemli, hükümeti en kısa zamanda attığı yanlış adımdan dönerek, üreticilere karşı dürüst olmaya ve paralarını ödemeye çağırdı.

Tarım Bakanı Sennaroğlu'nun üreticilerin Kooperatif Merkez Bankasına olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi yönünde üreticilerle görüş birliğine vardığını, borçların ertelenme faizine denk gelen 2.7 milyon TL'lik kaynağın da TC hükümeti tarafından KKTC hükümetine aktarıldığı yönünde iddialar olduğunu anımsatan Angolemli, "Borcun ertelenmesi ile ilgili verilen sözler niçin tutulmadı, 2.7 milyon TL'lik kaynağa ne oldu" diye sordu.

"Üreticiler daha ne yapsın"

Aylardır mağduriyet yaşamasına rağmen eylem dahi yapmayarak hükümete süre tanıyan, evlerine ekmek götürmekte zorlanan ve çek yasağına girme tehlikesi yaşayan üreticilerin hükümetin son hamlesi karşısında isyan etmelerinin haklılığına dikkat çeken Angolemli, "Üreticiler isyan etmekte haklıdır, hükümet üreticileri daha fazla mağdur etmeden gerekli adımları atmalıdır" dedi.

"Bakan mazeret değil, çare üretsin"

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Sennaroğlu'nun üreticilerin açıklamalarını "Siyasi etki altında, genel kurul çalışmalarına yöneliktir" olarak değerlendirmesini traji-komik olarak niteleyen Hüseyin Angolemli, "Sn. Bakan üreticilere verdiği sözü tutamamasından dolayı özür dileyeceğine, üstüne bir de onları siyaset yapmakla suçlamaktadır. Bu asla kabul edilemez bir düşünce yapısıdır" dedi.

Bakan Sennaroğlu'nun doğa felaketi olan kuraklık üzerinden prim elde edilmeye çalışılmasını ayıp olarak nitelediğini de anımsatan Angolemli, "Esas ayıp verilen sözlerin tutulmaması ve üreticilere oyun oynanmasıdır" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.