İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dışişleri Bakanlığı liderler görüşmesi sonrası verilen demeçler hakkında açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı liderler görüşmesi sonrası açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum lider Anastasiadis'in önceki günkü görüşmesi sonrasında verilen demeçler hakkında açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 26/07/14 18:19
okuma süresi: 2 dak.
Dışişleri Bakanlığı liderler görüşmesi sonrası açıklama yaptı
A- A A+

"Bilindiği üzere KKTC Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Müzakereleri hakkında kendi bilgi ve değerlendirmelerini şeffaflık ve katılımcılık ilkesine uygun şekilde halkımız ve örgütlerimiz ile düzenli şekilde paylaşmaktadır.

Bakanlığımız 24 Temmuz 2014 tarihli liderler görüşmesinden sonra mutat olduğu üzere Cumhurbaşkanlığında düzenlenen brifinge katılmış ve görüşme hakkında ön bilgileri Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden almıştır. Bu brifinge katılanlara, Rum liderin toplantı sonunda bir sonraki liderler görüşmesinin tarihinin belirlenmesinin ardından ani şekilde, AB Troykası ile yapacağı toplantıyı mazeret göstererek, ayrıldığı ifade edilmiş, Rum liderin "müzakere masasını terk ettiği" şeklinde bir bilgilendirme yapılmamıştır. Konu hakkında basının sözlü sorusuna basında kaynak gösterilmeden yayınlanan haberler yerine doğal olarak bakanlığımıza Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen bilgiye atıfla cevap verilmiştir.

Bakanlığımız Kıbrıs müzakereleri ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, tüm tutanakları en ince ayrıntısına kadar incelemekte ve değerlendirmektedir. Sivil Toplum Örgütlerimize yönelik yaptığımız bilgilendirme çalışmaları bu somut veriler üzerinden yapılmaktadır. Türk tarafının tüm konularda masaya öneri koyduğu ifade edilen bir aşamada, KKTC Dışişleri Bakanlığı yapılan önerileri bunlar Rum tarafına sunulduktan sonra, herhangi bir görüş veya öneri yapma fırsatı bulmadan, tutanaklar yolu ile öğrenmektedir. Hükümetin tüm konularda bilgilendirildiği açıklamalarını bu gerçek ışığında değerlendirmek gerekmektedir.

Yapılan yazılı açıklamalar ışığında oluşan gerek üzerine durumu değerli halkımız ile paylaşır, halkımızın doğru bilgilendirilmesi konusunda bugüne kadar gösterdiğimiz hassasiyetimizin bundan sonra da devam edeceğini vurgularız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.