İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Bayramda güzergâh İstanbul

Bayramda güzergâh İstanbul

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı Bayram tatilinde İstanbul'a akın ediyor. Vatandaşların büyük çoğunluğu 4 günlük Bayram tatilini İstanbul'da geçirmeye hazırlanırken, bazı vatandaşlar da Cruise turlarını tercih etti.

Yayın Tarihi: 27/07/14 14:13
okuma süresi: 6 dak.
Bayramda güzergâh İstanbul
A- A A+

Eniz Orakçıoğlu - Kıbrıs Postası

İstanbul turları veya münferit İstanbul otelleri bayram tatilinde başı çekerken, bunun yanında Kapadokya, Antalya ve Karadeniz gibi yerlerde tercih edilenler arasında. Yurtdışı tatili yapmak isteyenler ise seçimini İtalya, Orta Avrupa, İspanya ve Rusya gibi yerlerden yana yaptı.

Yurt dışına bu kadar fazla ilgi olması uçak bilet fiyatlarını da açık bir şekilde etkilemiş durumda. Erken rezervasyon yapan vatandaşlar bu pahalılıktan etkilenmezken, son güne kalan vatandaşlar uçak biletlerini yüksek fiyatlardan almak zorunda kaldı.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs halkının Bayram tatilinde yurt içi otelleri tercih etmemesi de dikkati çeken bir başka ayrıntı. Turizm acenteleri yurt içi otellerin tercih dışında kalma sebeplerini 'pahalı' olmalarına bağlıyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla arife günü dâhil olmak üzere 4 günlük tatil süresini değerlendirmek isteyen vatandaşlar turizm acentelerine akın etti. Birçok acentede İstanbul turları veya münferit İstanbul otelleri başı çekerken, bunun yanında Kapadokya, Antalya ve Karadeniz gibi yerlerde tercih edildi. Yurtdışı tatili yapmak isteyenler ise İtalya, Orta Avrupa, İspanya ve Rusya gibi yerleri tercih ederken, Cruise turlarını seçenlerinde bir hayli çoğunlukta olduğu öğrenildi.

"Yüzde 50'ye varan artış"

Tatil günlerinin genelinde olduğu gibi Ramazan Bayramı oluşu nedeniyle uçak biletlerinin fiyatlarında da ciddi oranlarda artışlar söz konusu olurken, bu artışların yüzde 50'lere kadar vardığı kaydedildi. Turizm Acenteleri, erken rezervasyon yapanların ise bu artışlardan etkilenmediğini dile getirdi.

"Yurtiçi otelleri çok pahalı"

Turizm Acenteleri, vatandaşın bayram tatili için yurt içi otelleri tercih etmediğini vurgulayarak, bunun sebebini ise yurtiçi otellerinin çok pahalı olmasına bağladı. Turizm acenteleri, "Kıbrıs otelleri Kıbrıs halkını hiçbir şekilde misafir etmek istemiyor ve fiyatlarını pahalı tutuyor. Oteller gazinocu gruplara yöneliyor ve insanlara astronomik rakamlarla oda veriyorlar" tespitinde de bulundu.

Kösezade Turizm: "En fazla İstanbul paketleri tercih ediliyor"

"Bayram dolayısıyla en fazla İstanbul paketleri tercih ediliyor. Bunun yanında Rusya, Balkanlar, İtalya gibi yurtdışı yerlerde bir hayli ilgi görüyor. Bayram dolayısı ile 100'ü aşkın kişi İstanbul paketlerini tercih ederek, bayramı İstanbul'da geçirmeye hazırlanıyor. Bu sayıya münferit kişilerde eklendiğinde yüksek bir rakamın İstanbul'a bayram dolayısı ile seyahat etmeye hazırlandığını söylememiz mümkün. Öte yandan Karadeniz turları da vatandaşın rağbet gösterdiği turlar arasında. Şaşırtıcı bir şekilde ise bu yıl Bayram tatilinde, Antalya, Bodrum, Çeşme gibi yerlere çok fazla tercih olmadı."

Birinci Turizm: "En çok İtalya ve Bodrum tercih ediliyor"

"Bu yıl ülkemiz otellerine Bayram tatili için rağbet olmadı. Bayram tatili için bizlere gelen vatandaşlar en çok İtalya'yı tercih etti. Türkiye olarak da en çok sattığımız paketin Bodrum olduğunu söyleyebiliriz. Şu ana kadar 350'ye yakın vatandaş bayram tatilini Bodrum'da geçirmek için bizlere başvurdu. Bizim acentemizde Bodrum'un ardından en çok tercih edilen yer İstanbul oldu. Bunun yanında bayram vesilesi ise uçak biletlerinde pahalılık söz konusu. Şuanda gidiş dönüş İstanbul-Ercan veya Ercan-İstanbul bilet fiyatları 450 – 475 TL'yi bulmakta."

ETS Turizm: "Antalya'ya ilgi çok"

"Bayram tatili için bizim acentemize gelen vatandaşlar en çok Antalya'yı tercih etti. Antalya yanı sıra İstanbul'da tercih edilen güzergahlar arasında. Bunun yanında uçak bilet fiyatlarında inanılmaz artışlar yaşandı."

Polatkan Turizm: "Yurtiçi otelleri çok pahalı"

"Bayram tatilini farklı bir yerde geçirmek isteyen vatandaşlar en çok Antalya, Avrupa ve Cruise turlarını tercih etti. Özellikle çocuklu aileler ulaşımın daha kolay olmasından dolayı Antalya'yı tercih ederken, çocuksuz aileler ise Uzakdoğu gibi yurtdışı turlarını tercih etti. Bayram tatili için uçuşlarda ve otellerde yoğunluk olduğunu söylemek mümkün. Biz bayram tatilleri için rezervasyonlara ocak ayı itibariyle başladık ve hatta bayram satışlarımızın yüzde 50'sini o dönemde sattık. Geriye kalan yüzde 50'yi ise Mayıs ve Haziran ayında tamamladık. Şuan hem uçaklar, hem de otellerde doluluk var. Bununla birlikte yurtiçi çok pahalı ve Kıbrıs otelleri Kıbrıs halkını hiçbir şekilde misafir etmek istemiyor. Gazinocu gruplara yöneliyorlar ve insanlara astronomik rakamlarda oda veriyorlar."

Sayar Turizm: "İstanbul'a ilgi fazla"

"Bu yıl bayram tatilini geçirmek isteyen kişiler daha çok İstanbul ve Kapadokya'yı tercih etti. Bu ilgi Avrupa ve Ortadoğu olarak da birkaç ülkeye eşit olarak bölünüyor. Bayram tatilini yurtdışında geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerler; Orta Avrupa, İtalya, İspanya gibi birkaç ülke oldu. Ocak ve Şubat aylarından başlayan erken rezervasyonlarda ise İstanbul tercihi revaçtaydı."

Wonderland Travel: "Cruise turları bu yıl revaçta"

"Bayram tatilini geçirmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yer İstanbul olurken, İstanbul'u Ankara ve İzmir izliyor. Bunun yanında Türkiye kadar olmasa da yurtdışına da ilgi var, özellikle Cruise turları bu yıl revaçta. Yurtiçi otellerine ise çok fazla talep yok, Türkiye'den gelen gazino grupları otelleri kapatıyor ve fiyatlar bir hayli yüksek oluyor".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.