İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

"Su'suyorum Konuşamıyorum"

"Su'suyorum Konuşamıyorum"

Hayvan sevgisi, düşünce farklılığı gözetmeksizin birçok insanı bir araya getirdi. "Su'suyorum Konuşamıyorum" kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. "Hayvan Severler Platformu" kırk örgütü aynı amaç için birleştirdi.

Yayın Tarihi: 28/07/14 10:29
okuma süresi: 6 dak.
"Su'suyorum Konuşamıyorum"
A- A A+

Erçin Şahmaran'ın hazırladığı "Söz Sizde" programının sezon finalinde "Hayvan Severler Platformu" ve "Su'suyorum Konuşamıyorum" kampanyası konuşuldu. ADA TV de yayınlanan programın konukları kampanya gönüllüleri Münür Öztürk ve Ülkü Taşseven oldu.

Münür Öztürk "Her düşünceden insan bir araya geldi "

"Bazı derneklerle bir arada iken, ortaya bir fikir çıktı. Ülkemizin şartları belli. Çok sıcak bir yaz mevsimi yaşıyoruz. Sokak hayvanları çok daha zor şartlarda yaşamaya çalışıyorlar. Neler yapabiliriz diye düşündük. On altı derneğe ulaştık. Daha sonra bu sayı kırka çıktı. Toplantılar yaptık. Hayvan sever derneklerle de bir araya geldik. Birçok fikir üretildi. Sadece hayvanlara su veya yiyecek değil, onların her şeyiyle, üremeleri çoğalmaları ve barınaklarla ilgili projeler ürettik. Kısa dönemde su ve yiyecek, uzun dönemde kısırlaştırma ve modern barınakların yapılması. Bir başka güzel olay ise, sağcı, solcu, evetçi, hayırcı birçok düşünceden insanın ortak amaç için bir araya gelmesi oldu."

"Toplum hayvan haklarına duyarlı"

"Bizler farklı beklenti ve sebeplerle bölündük. Parti rengine bakılmayan ortak sorunlarımız var. Bu projeden sonra, gençlik, ülke sorunları için ortak noktalarda buluşup, projeler üreteceğiz. Herkes duyarlıdır, toplumumuz her konuya ilgilidir. Son yerel seçimlerde tüm adaylar hayvan hakları ve barınaklar üzerinde duruldu. Çünkü toplumun ihtiyacı ve beklentileri var. Önce sosyal medyada bu düşünceyi yaydık. On altı örgütle düşünceyi paylaştık. Sonra kırk örgüt olduk. Bu en başta bir tedirginlik yarattı ama fikirler çıktıkça güzel bir olaya imza attığımızı gördük. Bu durumda bizim için ayrı bir motivasyon oldu. Bir anda her şeyi düzeltmek, her eksiği gidermek zordur ama bir yerden başladık ve arkası gelecek."

"Sokaklarda yaşayan hayvanlarla ilgili veri yok"

"Ülkemiz küçük. Beş ilçemizin Belediyeleri ile koordinasyon kurulacak en başta. Tabi ki sokaklarda olan hayvanların sayıları ve çeşitlerinin belirlenmesi gerek. Bugün için böyle bir veri ve istatistik yok. Her şey devletten beklenemez. Ama kaderimize razı bir hayatta yaşamamalıyız. Bu proje bir umut ama olumsuzlukları da görmeli ve üzerine gitmeliyiz. Yıllardır bir Teknecik ve AKSA'ya filtre taktıramadık. AKSA gibi bir şirkete esir olduk. Bunlarda çevre sorunlarımız."

"Projeyle ilgili her şey şeffaf olacak"

"Biz komiteler oluşturduk. Bir konser düzenliyoruz. Buradan gelecek gelir, hayvanların suluk alımı için kullanılacak. Ve bunları belediyelere teslim edeceğiz. Bununla beraber kırk örgütte kaynaşacak. Şeffafız tüm gelir ve giderimiz ortadadır. Mali komitemiz kuruldu. Her projeden sonra fatura ve makbuzlar açıklanacak."

Ülkü Taşseven "Henüz yolun başındayız"

"Avrupa da hayvanların takip edilmesi için çipler kullanılıyor. İnsanların ve hayvanların sağlıklı bir şekilde bir arada yaşayabilmesi için birçok adım atıldı, çalışmalar yapıldı ve başarıldı. Biz Türkiye de, bazı Belediyelerin yaptığı girişimleri de takip ediyor ve bunlarla ilgili çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ki daha yeniyiz, yolun başındayız. Çok donanımlı insanlarla beraberiz. Üç komite kurduk. Şimdi komite sayımızı dörde çıkardık."

"Ayrı düşünceden insanlar bu ülke için güzel şeyler yapabiliyor"

"Konserimiz olacak. Herkesi bekliyoruz. Belli noktalara getirdik ama rehavete girmeden çalışmak gerek. Çünkü ülkemizdeki şartlar nedeniyle hevesimiz kırılabiliyor. Bunları canlı tutmalıyız. İstendikten sonra, her düşünceden insanın, bu ülke için her şeyi yapabileceğini görmekte ayrı bir mutluluk. Bunu bu proje ile daha iyi görüyoruz. Hayvanlarla ilgili çok emek harcamış insanlarla tanıştık. Bir raya geldik. Yaz aylarındayız ve toplumun bilincini en başta su ihtiyacına yönlendirmemiz gerek. Daha kapsamlı girişimlere gireceğiz ama şu an için önceliğimiz su ihtiyaçlarına yönelik acil projeleri hayata geçirmek. Yol aldık. Daha da umutlandık devamı mutlaka gelecek."

"Beklenen sadece bir kıvılcım"

"Tolum buluşacak ortak bir nokta arıyor. Ve böyle bir dönemdeyiz. Ortak noktalara acıktık. Bir yerden başlamak gerekiyordu ve başladık. Devlete, belediyelere, hükümetlere tüm kurumlara görevler düşüyor. Biz üzerimize düşenleri gönüllü olarak yapıyoruz. Toplusal olarak ortak noktalarımız için ortak düşünceler yaratmaya çalışıyoruz. Gerçekten heyecanlıyız. Adamızın kuzeyi gelişmeye ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçları gidermek için yapılacaklar sadece bir kıvılcım bekliyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.