İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Çocukların bayram dileği: "Parasızlık artık bitsin"

Çocukların bayram dileği: "Parasızlık artık bitsin"

Geride bıraktığımız Ramazan ayının ardından kutlanan bayramda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, bazı çocukları, diğerlerinden daha derinden etkilemiş ve bayram dileklerini şekillendirmiş.

Yayın Tarihi: 28/07/14 11:41
okuma süresi: 8 dak.
Çocukların bayram dileği: "Parasızlık artık bitsin"
A- A A+

Yaşıtlarının aksine bazı çocuklar bu bayramda yeni ayakkabı ve cicili biçili elbise giyemeden bayramı kutlayacak. Henüz yaşlarının çok küçük olmasına rağmen hayatın ağır yükünü omuzlarında hisseden miniklerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, Bayram dileklerine de yansıdı.

Kendi yaşamlarıyla birlikte tüm dünya insanlığı için dileklerini anlatan çocuklar, "Parasızlık olmasın, sıkıntılar, fakirlik ve savaşlar son bulsun" diyerek, umutla sarıldıkları hayallerinde geleceğe dair hep güzel şeyler dilediler.

Hayatın onlara gösterdiği adaletsiz yüzüne rağmen, gülen yüzlerle barışın, sevginin, iyiliğin olduğu yaşanılası bir dünya çağrısında bulunan çocuklar, bayramın olmazsa olmazı bayram şekeri toplamanın heyecanını beklerken, büyüklerin seslerini duymasını istiyor.

Kıbrıs Postası - Derya AYDOĞAN

Geride bıraktığımız Ramazan ayının ardından kutlanan bayramda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar çocukların hayallerine de yansıdı.

Kendi yaşamlarıyla birlikte tüm dünya insanlığı için dileklerini anlatan çocuklar, bayram hayalleri sorulduğunda "Parasızlık olmasın, sıkıntılar, fakirlik ve savaşlar son bulsun" dediler.

Umutla sarıldıkları hayallerinde geleceğe dair hep güzel şeyler dileyen çocuklar, hayatın adaletsizliğine rağmen, gülen yüzlerle barışın, sevginin, iyiliğin olduğu yaşanılası bir dünya çağrısında bulunarak, büyüklerin seslerini duymasını istiyor.

Bünyamin Parçalı: "Parkımızın güzelleştirilmesini istiyorum"

"Bayramda büyüklerimin elini öpüp şeker ve harçlık toplayacağım. Bu sene Türkiye'ye gidip nenemi ziyaret edeceğiz. Nenemi çok seviyorum ve bayramda onu göreceğim için çok mutluyum. Ben bayramda laptopum olsun isterdim. Bir de biz buradaki parkta oynuyoruz. Parkımız güzel ama büyüklerimizin parkımızı daha da güzelleştirmesini istiyorum."

Doğan Beyoğlu: "Parasızlık olmasın artık"

"Ben bayramda bol bol gezip büyüklerimin ellerini öpüyorum. Bu bayram Türkiye'ye gitmeyi çok istiyorum. Orada dayılarım ve yeğenlerimle güzel vakit geçirmek istiyorum. Büyüklerimiz artık hiçbir şey için kavga etmesinler. Hiç kimse kavgaya edip birbirini üzmesin. Dostluklar, arkadaşlıklar kursunlar. Dünya mutlu çocuklarla dolsun. Parasızlık olmasın ve artık her şey düzelsin"

Kemal Tunç: "Dünya Antalya gibi olsun"

"Bayramda ailemle Türkiye'ye gitmek isterdim. Ama kısmet olmadı. Şimdi bir mağazada çalışıyorum ve oradan birkaç gün izin alıp arkadaşlarımla gezeceğim. Akrabalarım Antalya'da. Orayı çok ama çok seviyorum. Antalya'ya gitmeyi çok istiyordum. Keşke bütün dünya Antalya gibi olsa."

Zekiye Beyoğlu: "Büyüklerim bana iyi davransın"

"Bayramda bol bol gezip şeker toplayacağım. Arkadaşlarımla gezip eğlenmek istiyorum. Dünya çok iyi bir yer olsun. Büyüklerim bana iyi davransın. Annem-babam hep iyi olsunlar. Bir de bu bayram bisikletimin olmasını çok isterdim. Bisikletime binip her yerde şeker toplamak isterdim. Bütün çocuklar mutlu olsun. Hiç kavga olmasın."

Mehmet Karataş: "Kimseden hediye istemiyorum, zorluklar olmasın"

"Bayramlarda her zaman arkadaşlarımla geziyorum. İyi vakit geçiriyorum. Bu bayram da öyle yapacağım. Şeker ve harçlık toplayacağım ama kimseden hediye istemiyorum. Tek istedim, büyüklerimiz çocuklara iyi davransın. Hiçbir çocuk üzülmesin. Hep mutlu olalım istiyorum. İnsanlar artık zorluk çekmesin. Hiçbir yerde zorluk olmasın."

Meryem Korkmaz: "Bütün yeğenlerimle birlikte olmak istiyorum"

"Bayramda ailemle ve arkadaşlarımla gezmek istiyorum. Bu bayram büyüklerim beni fuara gezmeye götürsünler. Gondola binsin herkes. Bisikletimin olmasını istiyorum. Bütün yeğenlerimle beraber olmak istiyorum. Hep beraber gezip, şeker toplayalım. Umarı bu bayramda da bütün çocuklar mutlu olur, kimse üzülmez."

Burcu Karacan: "Kıbrıs orkideleri toplamak isterim"

"Biz her bayram büyüklerimizin ellerini öpmeye gideriz. Onlar da bize şeker verir bu bayram da öyle yapacağız. Ama bu sene el öpmeye arkadaşlarımla gitmek isterim. Bu bayram hep arkadaşlarımla olmak isterim. O yüzden fuara gidip arkadaşlarımla eğlenmek isterim. Çünkü orayı çok severim ve çocuklar oraya gidince çok mutlu olurlar. Benim bir hayalim var bunu bayramda da yapmak isterim. Dağlara çıkıp Kıbrıs orkideleri toplamak istiyorum. Çünkü orkideler çok güzeldir ve ben onları çok severim."

Buğra Doğan: "Çizgi film kahramanlarını görmek istiyorum"

"Bayramda ailemin beni fuara götürmesini istiyorum. Bol bol gezip şeker toplayacağım. Bayram

hayalim bir bilgisayarımın olması. Bir de çizgi film kahramanlarını görmek istiyorum.

Ömer Faruk İkitepe: "Çocuklar dayak yemesin"

"Bayramda danslar edip eğleneceğim. Çok fazla şekerimin olmasını istiyorum. Çocuklar dayak yemesin insanlar ölmesinler.

Ceydanur Dirlik: "Parkımız olsun"

"Bu bayram annem izin verirse lunaparka gideceğim. Ama mahallede oynayabileceğim bir parkımızın olmasını isterim."

Tayfun Dağdelen: "Dünya iyi bir yer olsun"

"Bu bayram arabayla gezmek istiyorum. Bisikletim olursa çok mutlu olurum. Dünya iyi bir yer olsun. Dünyada çocukların istediği her şey olsun. Herkesin parası olsun."

Abdullah Tokuş: "Her yerde klima olsun"

"Bayramda ATV ile gezmek isterdim. Keşke bayramda her yerde klima olsa. Ben klimanın altına yatıp serinlemek istiyorum. Okuldaki klima iyice soğutmuyor o yüzden klima hep bana vursun."

Arda Dağdelen: "Bugatti'ye binmek istiyorum"

"Bayramda Bugatti'ye binersem çok mutlu olurdum ama binemeyeceğim ve arkadaşlarımla şeker toplayacağım. Fuara gitmek istiyorum. Bir de paramı biriktirip pizzacıya gitmek istiyorum. İnşallah bayram harçlığım buna yeter. Havuza gitmek de isterdim."

Fatma Tokuş: "Babamla işe gideceğim"

"Bayramda annemin sözünü dinleyeceğim. O izin verirse şeker toplayacağım. Babamla işe gideceğiz ve herkese şeker dağıtacağız."

Sude Atakan: "Evliler boşanmasın"

"Ben bayramda gezip amcalarımın ve ninemin elini öpeceğim. Bayram dileğim dünyadaki herkes iyi olsun, evliler boşanmasın ve küsler barışsın. Umarım herkes mutlu ve huzurlu olur."

Ceren Sapar: "Dişlerimiz çürümesin"

"Ben bol bol şeker yiyeceğim ama çok şeker yersek dişlerimiz çürür; dişlerimiz çürümesin. Ben dünyada kötülerin olmasını istemiyorum. Bayramda bütün hastalar iyileşsin ve benim köpeğim geri gelsin."

Elanur Ak: "Herkes kötülerle savaşsın"

"Bayramda her yer çiçek ve balonlarla dolsun. Herkes mutluluğuna kavuşsun ve kötülerle savaşsın. Ben ailemin bayramda da üzülmemesini istiyorum. Hayvanların iyi sahipleri olsun ve korunsunlar. Ben bayramda bol bol gezip şeker dağıtacağım ve bayram dileklerimin kabul olmasını isteyeceğim."

Minik Halime: "Tokam olsun"

"Herkese şeker dağıtacağım. Bayramdan sonra Türkiye'ye gideceğiz. Ben bayramda herkesin denize gitmesini ve tokamın olmasını istiyorum."

Cemre Sapar: "Fakirlik ve savaşlar olmasın"

"Bayramda bütün arkadaşlarımla gezmek istiyorum. Ben ailemle akrabalarımıza gideceğim. Bu bayram dünya iyiliklerle dolsun. Fakirlik ve savaşlar asla olmasın. Bütün çocuklar çok çok eğlensin."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.