İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bayramda keder, yerini sevince bıraktı

Bayramda keder, yerini sevince bıraktı

Ramazan Bayramı dolayısıyla cezaevinde gerçekleşen açık görüş mahkûmlara moral verdi. Ailelerini görmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten mahkûmlar, "Dışarda olup ailemiz ve eşimizle güzel bir bayram geçirmeyi çok isterdik. İçimiz buruk da olsa, bayramda ailemizin yanımızda olmasından dolayı mutluyuz" dedi.

Yayın Tarihi: 29/07/14 10:35
okuma süresi: 4 dak.
Bayramda keder, yerini sevince bıraktı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Yıllardır cezaevindeki babalarına hasret kalan çocuklar, babalarını çok özlediklerini söyleyerek, "Babam dışarda olsa birlikte büyükleri ziyaret eder ve bayram yerine giderdik" diye konuştu.

Cezaevinde günlerin çok zor geçtiğini vurgulayan mahkûmlar, "Burada yapabileceğimiz pek bir şey yok, böyle günler bizim için çok önemli, ziyaretçilerimiz geldiğinde dünyalar bizim oluyor. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" dedi.

Cezaevinde açık görüş hem ziyaretçilerin, hem de mahkûmların yüzünü güldürürken, keder geçici bir süreliğine yerini mutluluğa bıraktı. Cezaevinde yatan sevdiklerini görmek için bu günü dört gözle beklediklerini söyleyen aileler, "Keşke cezaevinde değil de dışarda evimizde hep beraber bayramı kutluyor olsaydık" dedi.

Ramazan Bayramının ilk günü cezaevi yine ziyaretçi akınına uğradı. Yakınlarını, eşini, çocuğunu veya babasını görmek isteyenler bayramın ilk günü cezaevine koştu. Mahkûmlar, ailelerinin ziyaretinden dolayı mutluydu ve mutluluk yüzlerine yansıdı. Özlem gidermek için açık görüşü iple çeken mahkûmlar ve aileleri bayramlaşarak, yemekler yedi ve sohbetler etiler.

Kudret Çelebi: "İnsan her şeye alışıyor"

9 yıldır cezaevinde mahkûm olan Kudret Çelebi bayramda cezaevinde olsa da ailesinin ve kızının ziyaretine gelmesinden dolayı mutlu. Annesinin, babasının ve kızının bayramda onu yalnız bırakmadıklarını belirten Çelebi, "Dışarda sevdiklerim, dostlarım ve ailemle güzel bir bayram geçirmeyi isterdim. 9 yıl var buradayım, özel günler bizim için ne kadar buruk geçse de, zamanla ve mecbur olunca insan her şeye alışıyor" dedi.

Faruk Arbay: "Dışarda olabilmek isterdim"

26 aydır cezaevinde mahkûm olan Faruk Albay, ailesinin ziyaretine gelmesinden dolayı buruk da olsa sevinçli bir bayram geçiriyor. Arbay, özellikle bayramlar gibi özel günlerde cezaevinde olmanın kolay bir durum olmadığını belirterek, "Kesinlikle dışarda olabilmeyi, dostlarım ve ailemle güzel bir bayram geçirebilmeyi isterdim" dedi.

Alper Kutucu: "Ziyaretler bize moral oldu"

"4 aydır abisi ile birlikte cezaevinde mahkûm olan Alper Kutucu, bayramdaki ziyaretlerden dolayı moralli olduklarını söyledi. Annesi, arkadaşı ve yengesinin ziyarete gittiğini belirten Kutucu, "Gönül isterdi ki sevdiklerimle burada değil, dışarıda bayramlaşalım" dedi.

Ahmet Arıcıoğlu: "İnsan ailesinin yanında olmak istiyor"

4 yıldır cezaevinde mahkum olan Ahmet Arıcıoğlu, annesinin ve kız kardeşinin ziyareti ile mutlu olduğunu belirtti. Özel günlerin 4 yıldır çok zor geçtiğini belirten Arıcıoğlu, "Bizlere bayramlarla ailelerimizle görüşme fırsatı verseler de, insan en çok bu günlerde dışarda ailesinin yanında olmak istiyor ve bu günlerde bambaşka bir özlem duyuyor" dedi.

Ahmet Kal: "Allah kimseyi cezaevine düşürmesin"

5 buçuk yıldır cezaevine olduğunu belirten Kal, "Burada olduğum sürede geçirdiğim en kötü bayram bu, çünkü bu yıl ailelerimizle görüşme yerini değiştirdiler ve bu yeni yer gerçekten çok sıcak. Bunun yanında tüm bu olumsuzluklara rağmen ailemin gelmesinden dolayı mutluyum. Tabi ki tüm burada olanlar gibi bende dışarıda olup bayramı sevdiklerimle geçirmek isterdim. Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.